Inici » Àgora » L’Associació Nacional d’Enginyers Agrònoms (ANIA) denúncia les dades d’adjudicació del PERTE Agroalimentari

L’Associació Nacional d’Enginyers Agrònoms (ANIA) denúncia les dades d’adjudicació del PERTE Agroalimentari

L’Associació Nacional d’Enginyers Agrònoms (ANIA) denúncia les dades d’adjudicació del PERTE Agroalimentari

Només s’ha adjudicat el 35% dels fons del PERTE Agroalimentari

L’Associació Nacional d’Enginyers Agrònoms (ANIA) ha celebrat la seva assemblea general a Lleó, on han constatat els problemes que afecten la sostenibilitat, la projecció i la multifuncionalitat del nostre sistema agroalimentari. La presidenta d’ANIA Cruz Díaz, remetrà una carta al ministre Luis Planas per sol·licitar una reunió per tractar aquestes preocupants qüestions.

La publicació recent de les dades d’adjudicació del PERTE Agroalimentari confirma “els mals auguris” que els enginyers agrònoms fa temps que assenyalen: només 183,6 milions d’euros (163,5 en subvencions i 20,1 en préstecs) adjudicats dels 510 milions destinats a la millora dels processos productius pel PERTE Agroalimentari. “Una execució molt baixa d’una assignació ja de per si molt reduïda”, segons assenyalen des de l’ANIA, “tenint en compte que estem davant de la primera branca manufacturera del sector industrial (142.000 de xifra de negoci), el 22,6% de persones ocupades i el 20,4% del valor afegit. Només 292 projectes per a 233 empreses entre les 30.000 que configuren el sector. Són dades que ratifiquen que el PERTE Agroalimentari està mal plantejat”.

Accedeix a la notícia completa aquí.

         

Share This Post