Inici » Àgora » L’Observatori de l’Aigua proposa un Corredor de l’Aigua que connecti totes les xarxes en alta

L’Observatori de l’Aigua proposa un Corredor de l’Aigua que connecti totes les xarxes en alta

L’Observatori de l’Aigua proposa un Corredor de l’Aigua que connecti totes les xarxes en alta

El divendres dia 15 de desembre va tenir lloc al Col·legi d’enginyers de Camins la Jornada nomenada “Cap a una xarxa interconnectada i resilient. Respostes a l’abastament d’aigua davant l’emergència“.

En ella, els 4 col·legis professionals que conformen l’Observatori Intercol·legial de l’Aigua (enginyers de camins, enginyers industrials, enginyers agrònoms i economistes) han llançat la proposta d’un Corredor de l’Aigua de Catalunya que estructuri les xarxes actuals i permeti resoldre situacions puntuals i d’emergència, reversible i que es reguli de forma transparent, amb un sistema de compensacions ambientals i garanties territorials.

La proposta és la primera de moltes que en els pròxims mesos farà l’Observatori. Els quatre col·legis professionals l’han creat amb l’objectiu que s’executin les actuacions necessàries “per resoldre la situació d’emergència hídrica que viu Catalunya i per evitar que es repeteixi en el futur. Estem en una situació pitjor que el 2008 i volem que s’actuï de forma més decidida”, ha defensat Carles Conill, president de la comissió d’Aigua, Energia i Medi Ambient del Col·legi d’Enginyers de Camins.

En el context actual, els col·legis donen màxima prioritat a la connexió de la xarxa del CAT amb la d’ATLL, tant per la seva viabilitat tècnica – disposa de dos projectes constructius – i financera, com ambiental perquè en cap escenari requeriria una ampliació del cabal d’aigua de l’Ebre concedit al CAT.

El pressupost aproximat de l’actuació és d’uns 300 milions d’euros i l’execució de l’obra és de 18 mesos.

Ressò mediàtic

Vídeo de la jornada

Nota de premsa

Enllaços relacionats

   

Share This Post