Inici » Àgora » L’enginyeria agronòmica presidirà l’IIE mig segle després: Mª Cruz Díaz serà a més a més la segona presidenta en 119 anys

L’enginyeria agronòmica presidirà l’IIE mig segle després: Mª Cruz Díaz serà a més a més la segona presidenta en 119 anys

L’enginyeria agronòmica presidirà l’IIE mig segle després: Mª Cruz Díaz serà a més a més la segona presidenta en 119 anys

L’Associació d’Enginyers Agrònoms (ANIA), representada per la presidenta, María Cruz Díaz Álvarez, presidirà l’Institut de l’Enginyeria d’Espanya (IIE) durant els propers quatre anys, després de la votació de l’Assemblea General Extraordinària que va tenir lloc el 24 de juny de 2024 a la seu de l’esmentat organisme.

L’últim enginyer agrònom que va presidir l’IIE va ser Salvador Serrat Urquiza, entre els anys 1972 i 1975, ja fa mig segle. La primera dona a fer el mateix va ser María Jesús Prieto Laffargue, enginyera de telecomunicació, entre el 2000 i el 2004, i Mari Cruz Díaz és la segona dona que presideix l’Institut de l’Enginyeria Espanyola, fundat el 1905.

Per a Díaz, aquesta elecció suposa “la culminació de la intensa participació que els enginyers agrònoms hem tingut tant al si dels comitès del propi institut com a l’organització i celebració d’esdeveniments i jornades al llarg dels deu últims anys”.

La nova presidenta de l’IIE i màxima responsable d’ANIA assenyala que el seu nomenament “posa el fermall a una extraordinària tasca col·lectiva sustentada en el treball transversal amb la resta d’enginyeries que conformen l’institut: aeronàutica, camins, canals i ports, navals i oceànica, mines, muntanyes, industrials, ICAI i telecomunicació”.

Els seus objectius al capdavant de l’Institut de l’Enginyeria d’Espanya passen principalment per reforçar el corpus d’activitats que ens permetin continuar creixent com a entitat.

El seu nomenament recent com a presidenta de l’IIE se suma als càrrecs que ostenta com a presidenta de l’Associació Nacional d’Enginyers Agrònoms (ANIA), presidenta del Comitè INGENIA per a la visibilització del talent de l’enginyeria de l’Institut de l’Enginyeria d’Espanya i vicepresidenta de la Fundació Acadèmia Mundial dels Enginyers Agrònoms i Forestals.

Cal recordar que María Cruz Díaz Álvarez és doctora enginyera agrònoma per la Universitat Politècnica de Madrid (UPM), on va cursar la carrera d’enginyeria agronòmica a l’especialitat de Zootècnia. Tot i que la major part de la seva vida ha estat dedicada a investigació i la docència -entre altres coses, ha estat professora titular del Departament d’Edafologia de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Agrònoms de la UPM entre el 1988 i el 2017 i vicerectora d’Ordenació Acadèmica de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo també ha estat presidenta de l’Associació Mundial d’Enginyers Agrònoms (2008-2016) i degana del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Centre i Canàries (2006-2018).

Moltes felicitats Mari Cruz!

Share This Post