Inici » Àgora » Presentació de l’empresa E-STRATOS al COEAC. Una “Star-up” puntera en Agricultura

Presentació de l’empresa E-STRATOS al COEAC. Una “Star-up” puntera en Agricultura

Presentació de l’empresa E-STRATOS al COEAC. Una “Star-up” puntera en Agricultura

El naixement d’una ‘start-up’ d’un grup de joves emprenedors que desenvolupen temes punters en Agricultura

El naixement d'una 'start-up' d'un grup de joves emprenedors que desenvolupen temes punters en Agricultura.

Aquest dijous, 16 de febrer, ha tingut lloc la presentació de l'empresa E?STRATOS a la seu central del Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Catalunya.

E?STRATOS és la materialització d'un projecte que vol donar resposta a la manca d'eines pràctiques per integrar la gran quantitat de dades de procedència diversa que s'empren en l'agricultura i àmbits afins, com la gestió territorial, forestal o energètica.

L'empresa està desenvolupant una plataforma capaç d'obtenir i analitzar informació de fonts tan diverses com sensors de camp, rendiments productius, meteorologia a temps real i previsions, històrics de tot tipus i mapes generats a partir de satèl·lits, avionetes i drons, i transformar-la en capes de variables completament geolocalitzades que resultin fàcilment interpretables i siguin útils per a la presa de decisions.

E-STRATOS compta amb un equip multidisciplinari, resultat de la unió de tres empreses punteres en els seus respectius àmbits: MDrone, dedicada als serveis tècnics amb vehicles aeris no tripulats, AgroMapping, especialitzada en la generació de mapes a partir de teledetecció, i AKIS International, consultoria agrària i forestal. En total, nou especialistes, cinc d'ells enginyers agrònoms (que sumen també cinc doctorats en diverses especialitats). Completen l'equip un enginyer forestal, un enginyer en topografia, un enginyer informàtic i un especialista en business development.

El projecte va aconseguir el suport de l'Agència Espacial Europea a la darrera convocatòria de l'Earth Observation Entepreneurship Initiative, i s'instal·larà a la incubadora que aquesta entitat té a Castelldefels durant els propers dos anys. A més, E?STRATOS serà present al Mobile World Congress, que se celebrarà del 27 de febrer al 2 de març, dins de l'estand de Catalonia Smart Drones. 

Per a més informació:

Col·legi /Associació d'Enginyers Agrònoms de Catalunya.

www.agronoms.cat

Passeig de Gràcia, 55, 6è 6a

08007 Barcelona

Tel. 93 215 26 00

Informació relacionada

Share This Post