Inici » Àgora » Convocats els ajuts associats al Contracte Global d’Explotació (CGE) per a l’any 2022

Convocats els ajuts associats al Contracte Global d’Explotació (CGE) per a l’any 2022

Convocats els ajuts associats al Contracte Global d’Explotació (CGE) per a l’any 2022

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural aposta per continuar donant suport a les explotacions agràries catalanes

Tal com publica el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), el Departament va convocar el passat 10 de març els ajuts associats al CGE per a l’any 2022. Aquests s’emmarquen en el Programa de desenvolupament rural de Catalunya per al període de programació 2014-2022 (PDR), i tenen caràcter de cofinançats amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Els presents ajuts estan destinats a fomentar el rejoveniment i la professionalització del sector, la competitivitat de les explotacions, les inversions dirigides a la mitigació del canvi climàtic i la diversificació d’activitats, així com a fomentar els mètodes de producció agrícola sostenibles i de protecció del medi ambient. Concretament van en la línia de la competitivitat i la sostenibilitat, amb els següents propòsits:

  • Primera instal·lació de joves agricultors i agricultores
  • Millora de la competitivitat de les explotacions agràries
  • Mitigació del canvi climàtic en explotacions agràries
  • Diversificació agrària
  • Compensació a les zones amb limitacions naturals o altres limitacions específiques.
  • Pràctiques agroambientals: Millora dels hàbitats esteparis de la Xarxa Natura 2000; biodiversitat cultivada; gestió i recuperació de prats de dall; conservació de races autòctones; gestió de zones humides; apicultura per a la millora de la biodiversitat; sistemes alternatius a la lluita química, i producció integrada.
  • Agricultura ecològica
  • Foment de la ramaderia ecològica

La convocatòria preveu un import d’ajut d’aproximadament 60 milions d’euros -distribuits entre el 2022 i el 2026-, dels quals es destinaran prop de 22 milions d’euros a la millora de la competitivitat agrària i gairebé 10 milions per fomentar la mitigació del canvi climàtic de les explotacions agràries.

Font: Notícia Gencat

                      

Share This Post