Inici » Àgora » Obert el procés de participació pública per a l’elaboració de l’Estratègia de la bioeconomia de Catalunya 2021-2030

Obert el procés de participació pública per a l’elaboració de l’Estratègia de la bioeconomia de Catalunya 2021-2030

Obert el procés de participació pública per a l’elaboració de l’Estratègia de la bioeconomia de Catalunya 2021-2030

La Bioeconomia es basa en l’ús de recursos naturals renovables i locals per a produir béns i serveis

La plataforma participa.gencat.cat és l’espai habilitat per canalitzar les propostes, que es poden formular mitjançant un formulari o bé mitjançant propostes obertes

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha iniciat el procés de participació pública per elaborar l’Estratègia de la bioeconomia de Catalunya 2021-2030 (EBC2030). L’objectiu d’aquest procés participatiu és informar la ciutadania sobre quins són els objectius estratègics i les mesures proposades al document, i rebre propostes que permetin completar-les i adaptar-les a les necessitats exposades per les persones participants.

La participació oberta a tota la ciutadania es complementa amb la realització de vuit seminaris amb experts, on s’han analitzat i validat els eixos estratègics de l’EBC2030, s’han identificat els principals reptes i oportunitats existents en l’actualitat per al desenvolupament de la bioeconomia i s’han proposat línies estratègiques d’acció.

Es proposa estructurar el debat al voltant de set eixos, que coincideixen amb els set objectius estratègics de l’EBC2030: identificació i caracterització de la biomassa; desenvolupament empresarial en el territori; foment del consum de bioproductes, biomaterials i bioenergia; paisatges resilients o serveis ecosistèmics; coneixement com a motor de la bioeconomia; rol de l’Administració en el seu impuls i acceptació social de les mesures proposades.

La plataforma participa.gencat.cat és l’espai habilitat per canalitzar les propostes, que es poden formular mitjançant un formulari o bé mitjançant propostes obertes. Els impactes del procés participatiu es difondran en aquest portal mateix. Les aportacions rebudes seran valorades per l’equip redactor de l’EBC2030, i les que siguin avaluades positivament s’incorporaran a l’Estratègia. El procés participatiu acabarà amb un retorn a la ciutadania per explicar quines aportacions han estat incorporades i quines han estat desestimades, amb una explicació sobre els motius de la seva inclusió o exclusió.

Es preveu que, un cop acabat aquest procediment i incorporades les diferents aportacions, l’EBC2030 pugui ser elevada ja al Govern per a la seva aprovació definitiva.

La Bioeconomia es basa en l’ús de recursos naturals renovables i locals per a produir béns i serveis en tots els sectors econòmics (aliments, energia, construcció, farmàcia i química verda, tèxtil,..).

A Catalunya s’estima que en l’actualitat el conjunt d’activitats econòmiques que estan incloses dins d’aquest concepte aporten prop d’un 5% del PIB català, i més d’un 5’4% del total de llocs de treball, i segons, estimacions de la Unió Europea, és un dels sectors econòmics amb un major potencial de creixement per als propers anys.

Font: Ruralcat

Participació del 1 al 31 de març 2021

Participació en línia: qüestionari i espai per propostes1/3/2021 – 31/3/2021

Informació relacionada

Share This Post