El divendres 21 novembre, va tenir lloc el tast de pernils a la delegació de Lleida del COEAC, a càrrec del company Enginyer Agrònom, Pedro López, Director 333 Academy i Professor associat a la Universitat de Lleida (UdL).
El Pedro ens va explicar les característiques de cada pernil (sobretot quant a raça, alimentació i temps de curació) i ens va ensenyar com conèixer els atributs sensorials que podem trobar. L’anàlisis sensorial és una eina molt útil per poder valorar i verificar la qualitat organolèptica d’un producte.
Al realitzar l’ avaluació/tast hem de tenir en compte quatre aspectes: la vista (aspecte visual), el tacte (textura del magre i el greix), l’olfacte (aromes), i el gust del pernil.
En aquest tast a cegues, es va avaluar cinc tipus de pernil: DO Teruel, Duroc 100%, Ibèric d’enceball, Ibèric de camp 50% i Ibèric de gla 100%
Una activitat molt interessant, amb un gran nombre d’assistents.

![]()





