Ahir, dijous 24 de gener, va tenir lloc el taller-tast de xocolata a la delegació de Lleida del COEAC, amb el pastisser, Ivan Pascual, mestre xocolater, reconegut a nivell internacional. L’Ivan, l’any 2018 va obtenir la classificació 11a a nivell mundial i 1a a nivell nacional.
Ens va explicar característiques del cacau, el que és, on es produeix, el procès de fermentació, l’assecament, i transport des dels països d’orígen fins a la producció; també com s’elabora la xocolata.
Ens va informar de la tècnica de l’atemperat de xocolata, perquè es important controlar les temperatures en aquest procès, explicació de la cristalització a nivell microscopic.
I, així mateix, vam poder degustar diferents xocolates, alhora que l’Ivan ens explicava les diferències que hi havia entre elles segons els components i les seves proporcions (amb greixos, sucres,…) I també explicà com se ideen les elaboracions de pastisseria.
Una activitat molt interessant, amb un gran nombre d’assistents.