Inici » Àgora » L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) de Lleida celebra el 50è aniversari al llarg del curs 2022-23

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) de Lleida celebra el 50è aniversari al llarg del curs 2022-23

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) de Lleida celebra el 50è aniversari al llarg del curs 2022-23

En motiu dels 50 anys d’història de l’ETSEA, des de la direcció de l’Escola ens conviden a celebrar-ho junts

En aquests dies de setembre comença un nou curs acadèmic a l’ETSEA. Serà aquest el curs en què l’Escola compleix 50 anys d’història. Per commemorar aquesta celebració, l’ETSEA organitza diverses activitats, al llarg del curs 2022-23. Entre elles, el proper 18 de novembre de 2022 es farà a la sala d’actes de l’Escola l’Acte d’Inauguració oficial del 50è aniversari de l’ETSEA, seguit posteriorment per la Inauguració de l’Exposició “50 anys d’història de l’ETSEA”. Més endavant, a la primavera del 2023, es celebraran unes Jornades de Retrobament entre persones que han treballat i/o han estudiat a l’Escola en algun moment dels passats 50 anys (professors, PAS i estudiants).

El Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms (COEAC) col·labora amb la celebració dels 50 anys de l’ETSEA, i la degana del Col·legi Conxita Villar en forma part, dins del Comitè organitzatiu.

A més, s’ha creat un espai web del 50è aniversari on es pot consultar tota la programació dels actes de celebració, així com aquells testimonis gràfics i escrits que es facin arribar al voltant de l’experiència viscuda a l’ETSEA.

Des de l’Escola preguen a aquells que tingueu alguns documents o fotografies de les activitats realitzades al llarg del vostre pas per l’Escola que els hi feu arribar (en paper o digital) a: etsea.secretariadireccio@udl.cat, perquè les puguin anar incorporant a la web en els diferents apartats.

L’ETSEA

El director de l’Escola i company Jordi Graell Sarlé, explica que…

“El novembre de 1972 van començar les classes del primer curs d’Enginyeria Tècnica Agrícola a l’edifici de la Granja-Escola que la Diputació de Lleida tenia a la finca de la carretera d’Osca. La creació de l’Escola s’havia publicat en un decret de l’any 1968.

Aquelles primeres passes varen donar lloc al llarg dels anys a l’actual ETSEA, una escola que s’ha consolidat com un centre referent dels estudis universitaris i de la recerca en l’àmbit agroalimentari-forestal a Catalunya i Espanya.

La història de l’Escola ha estat escrita al llarg del temps per les diferents persones que han format part de la seva comunitat: professorat, estudiantat i personal d’administració i serveis.  És la història del conjunt d’activitats realitzades per totes les persones que són al nostre centre i les que hi han passat al llarg dels anys.”

     

Share This Post