Inici » Àgora » Vols participar a la Comissió Compliance de l’INEC?

Vols participar a la Comissió Compliance de l’INEC?

Vols participar a la Comissió Compliance de l’INEC?

Des de l’INEC (Institut d’Enginyers de Catalunya) estan organitzant una Comissió conjunta sobre Compliance i volen comptar amb la participació de persones interessades en aquesta temàtica de les diferents Associacions (Agrònoms, Industrials, Camis, Telecomunicacions, Mines, Navals, Aeronàutics, ICAI i Monts).

Si estàs interessat/da en formar part d’aquesta Comissió, envia’ns un correu a agronoms@agronoms.cat .

La Comissió Compliance de l’INEC.

En les darreres modificacions del Codi Penal es va introduir la “Responsabilitat penal de les persones jurídiques”, amb un catàleg tancat de delictes entre els quals n’hi ha alguns que, per diversos motius, poden afectar directament a enginyers i a les empreses del sector Industrial.

Aquesta responsabilitat, així com l’augment de la necessitat de que les empreses compleixin amb el marc normatiu aplicable, ha fet que s’hagi incorporat al llenguatge empresarial el concepte de Compliance o compliment normatiu. Això implica crear un pla de prevenció de delictes per garantir que els directius, empleats i agents vinculats a la empresa respectin la normativa i s’alinïin amb la “cultura del compliment”.

La Comissió de Compliance de l’INEC té com a objectiu donar una visió pràctica dels riscos penals en els que es pot trobar un enginyer i una empresa del sector, així com donar a conèixer el concepte Compliance i el seus efectes en front a una eventual responsabilitat penal.

Actuacions realitzades

Jornada sobre Compliance: riscos penals per a l’enginyer i per a les empreses del sector industrial que va tenir lloc el dia 21 de novembre de 2017 a la seu de la Via Laietana dels Enginyers Industrials de Catalunya

En la primera jornada organitzada per aquest grup de treball, diversos experts van ampliar tots els aspectes relacionats amb les responsabilitats penals de les persones jurídiques. Si vols llegir la crònica ho pots fer aquí.

Share This Post