Inici » Àgora » La Comissió d’Agrosèniors es reuneix amb el Secretari d’Agenda Rural del DACC, Oriol Anson

La Comissió d’Agrosèniors es reuneix amb el Secretari d’Agenda Rural del DACC, Oriol Anson

La Comissió d’Agrosèniors es reuneix amb el Secretari d’Agenda Rural del DACC, Oriol Anson

La Comissió d’Agrosèniors es reuneix amb el Secretari d’Agenda Rural del DACC, Oriol Anson

El passat día 5 d’octubre de 2021 la Comissió d’Agrosèniors es va reunir amb el Secretari d’Agenda Rural del DACC, Oriol Anson per a parlar sobre la Llei dels espais agraris.

Aquesta llei té com a objectiu ordenar la gestió dels espais agraris a Catalunya i dissenyar els mecanismes necessaris per a donar seguretat jurídica als titulars de les explotacions agràries. A més, té caràcter de normativa específica en actuacions urbanístiques dutes a terme en els espais agraris i també pretén regular mecanismes per a posar en producció parcel·les agrícoles i ramaderes en desús.

L’objecte de la sessió era conèixer l’objecte i les finalitats de la Llei i parlar d’una manera distesa sobre la planificació i la gestió dels espais agraris.

El secretari Oriol Anson va començar la seva intervenció agraint la invitació i l’oportunitat, fent seguidament un repàs de com va ser el tràmit, explicant el contingut de la llei i una pinzellada de les diferents qüestions que estan en fase de treball en relació als instruments de la planificació territorial sectorial agrària i el seu control. Per finalitzar, va parlar del Registre de parcel·les agrícoles i ramaderes en desús i de les funcions.

Els membres de la Comissió d’Agrosèniors van tenir l’ocasió de fer les seves aportacions i suggeriments i la sessió va ser molt ben valorada per part de tots els assistents.

Documentació relacionada

Publicació al DOGC: Llei 3/2019, del 17 de juny, dels espais agraris

Publicada al DOGC La Llei 3/209 dels espais agraris

 

Share This Post