Inici » Àgora » Biblioguia UdL – exposició virtual premis llibre agrari 1972-2021

Biblioguia UdL – exposició virtual premis llibre agrari 1972-2021

Biblioguia UdL – exposició virtual premis llibre agrari 1972-2021

Premi del Llibre Agrari – Quinquagèsima edició

D’ençà l’any 1972, Fira de Lleida convoca anualment el Premi del Llibre Agrari. L’editor i llibreter lleidatà Jordi Marimon Sarrá i el responsable aleshores  dels Serveis d’Agricultura de la Diputació de Lleida, Hermenegild Toll Vilaplana, en van ser els impulsors. En Manuel Nadal Gaya n’era el director de Fira de Lleida.

L’assoliment de la seva quinquagèsima edició és una fita molt significativa tant per al món editorial i els autors, com per al sector agroalimentari, el món rural i molt especialment per a la Fira Agrària de Sant Miquel i la ciutat de Lleida.

Des de l’inici, el Premi distingeix les obres de caràcter científic, tecnològic o divulgatiu que suposen una aportació remarcable per al sector agroalimentari i el món rural. Des de l’any 2016 es convoca també el Premi a l’Article Tècnic Agrari per reconèixer els articles de major interès apareguts en revistes especialitzades.

Els Premis estan dotats econòmicament gràcies al patrocini dels col·legis professionals d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, Enginyers Tècnics Agrícoles, Veterinaris de Lleida i Caixabank. El Jurat del Premi està integrat per professionals de l’enginyeria i la veterinària. Concorren al Premi llibres i articles, publicats en el decurs dels 12 mesos anteriors a la convocatòria anual, en català, castellà, eusquera o gallec.

A la Fira Agrària de Sant Miquel s’erigeix cada any el podi en el que es lliuren els premis i els autors donen a conèixer el contingut de les obres guardonades.

El nombre total de llibres que han estat candidats al Premi en el decurs dels cinc decennis superen amb escreix el miler. Molts d’ells han esdevingut cabdals en l’àmbit acadèmic i en l’exercici de l’enginyeria, la veterinària, l’assessoria i l’activitat productiva a les explotacions agràries i la indústria alimentària.

Aquesta exposició, organitzada en motiu de l’efemèride, ha estat possible gràcies a la tasca de recopilació realitzada per l’Àrea de Biblioteques i Documentació de la Universitat de Lleida que, alhora, ha habilitat una biblio-guia virtual per exhibir de forma permanent les obres guardonades en el decurs dels cinquanta anys juntament amb una magnífica col·lecció de cartells, material gràfic i catàlegs històrics de Fira de Sant Miquel.

 

EXPOSICIÓ VIRTUAL

Ja podem consultar el contingut de l’exposició virtual que està finalitzant l’Àrea de Biblioteques i Documentació de la UdL a l’enllaç següent:

Contingut

Accés a la web de Biblioguia UdL

Share This Post