Inici » Àgora » Nota de premsa: Debat de política agrària COEAC-COETAPAC del 16 de desembre a l’ETSEA Lleida

Nota de premsa: Debat de política agrària COEAC-COETAPAC del 16 de desembre a l’ETSEA Lleida

Nota de premsa: Debat de política agrària COEAC-COETAPAC del 16 de desembre a l’ETSEA Lleida

El Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya  conjuntament amb el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles de Catalunya van organitzar un debat de política agrària, que va tenir lloc ahir a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica de Lleida (ETSEA-UdL), amb l’assistència de representants de diferents partits polítics.

Més informació

El Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya  conjuntament amb el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles de Catalunya van organitzar un debat de política agrària, que va tenir lloc ahir a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica de Lleida (ETSEA-UdL).

Aquest debat va comptar amb l’assistència dels següents representants de les llistes a les Eleccions Generals pel 20/D: Josep Ignasi Llorens (PP), Francesc Boya (PSC-PSOE), Ramon Augé (DL), Ferran Accensi (ERC-CATSI), Jordi Sala (UNIO.CAT), Ramon Vilaltella (C’s). La taula va ser moderada per  Conxita Villar i Mir, Delegada de Lleida del COEAC i professora d’economia agrària, la benvinguda va anar a càrrec de Narciso Pastor, director de l’ETSEA, del president del Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles a Lleida, Francesc Clarisó i la delegada del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya.

Cada representant va fer una exposició de 10 minuts exposant les principals propostes en matèria de política agrària de les seves candidatures amb aspectes relacionats amb l’agricultura, l’alimentació, el medi ambient, el desenvolupament rural i la PAC. A continuació es van debatre temes estratègics al nostre territori com el desequilibri territorial amb determinades infraestructures, l’aprofitament del Segarra-Garrigues, el paper de les cooperatives agràries de primer i segon grau o la gestió productiva sostenible amb temes com producció quilòmetre zero. Tots els candidats van fer referència a la necessitat d’ incrementar el pressupost en R+D+I en aquests àmbits i el paper dels professionals enginyers agrònoms i els tècnics agrícoles, així com l’ETSEA per poder aconseguir els objectius de millora de les infraestructures i l’economia agrària que proposen les seves candidatures.

Lleida, 17 de desembre de 2015

Conxita Villar i Mir                                    Francesc Clarisó i Guasch
Delegada a Lleida                                    President de Lleida
COEAC                                                    COETAPAC

Informació relacionada

Share This Post