Inici » Àgora » Jornada sobre projectes de bioeconomia circular, organitzada pel COEAC i pel CEC

Jornada sobre projectes de bioeconomia circular, organitzada pel COEAC i pel CEC

Jornada sobre projectes de bioeconomia circular, organitzada pel COEAC i pel CEC

La Comissió d’Indústries Agroalimentàries del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya (COEAC) i la Comissió d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes de Catalunya (CEC) van organitzar el passat dimecres, 7 de juny, la jornada Accelerem les inversions en projectes de bioeconomia circular, en format híbrid entre l’auditori del CEC i la plataforma zoom.

La jornada es va iniciar amb la benvinguda de la degana del COEAC, Conxita Villar, i la vicedegana del CEC, Àngels Fitó. El moderador de la sessió era Francesc Reguant, president de la Comissió d’Economia Agroalimentària del CEC.

La primera part de la sessió estava composta per ponències, entre les quals hi va haver “El Projecte BioBoost” (socis del projete: Símbosy, Roca Junyent, Inveniam i Aeris); “El BioHUB Cat: l’impuls de la bioeconomia des del Parc AgroBioTech Lleida”, amb Xavier Ticó, gestor de projectes del Parc AgroBioTech Lleida i vicepresident de la Comissió d’Economia Agroalimentària del CEC, i “Alcarràs Bioproductors”, amb Jordi Jové, president de la SAT Alcarràs Bioproductors.

La segona part de la jornada, en canvi, va recollir les inquietuds i propostes de les empreses que hi van voler participar. Un total de cinc intervencions van ser exposades en aquesta part.

En aquesta part, es van presentar els projectes de Timberlab (construccions en fusta), Federació Industries de la Carn (neteja automàtica de camions de transport animal), Can Llacuna (aprofitament de biogàs en explotacions mitjanes o petites), IRTA (diferents projectes de Bioeconomia) i Ajuntament de Tagamanent (neteja i aprofitament llana ovina).

Finalment, la cloenda de la jornada va anar a càrrec del company Fernando Ortega, president de la Comissió de Indústries Alimentàries del COEAC.

     

Ha estat una bona oportunitat per compartir experiències i conèixer diferents projectes per a la valorització i revalorització dels subproductes, gràcies a la col·laboració conjunta d’ambdues institucions i la voluntat de sumar esforços.

Vídeo de la jornada

Ressò en mitjans de comunicació

    

Share This Post