Entrevista a la Degana, Conxita Villar, el passat dissabte 4 de desembre a Lleida Activa.
Enginyers Agrònoms, l’enginyeria que alimenta el món.
És ben veritat: sense aquests i aquestes professionals l’agricultura i la ramaderia no estarien produïnt amb el nivell d’eficiència i amb quantitats suficients com ho estan fent ara, la qual cosa comprometria, evidentment, la producció d’aliments i, el que és més important, l’alimentació de la nostra societat. Doncs aquesta professió, tan vinculada a Lleida, està perdent efectius. Falten Enginyeres i Enginyers Agrònoms. La tecnificació i digitalització del sector agroalimentari, entre altres factors, han fet imprescindible encara més aquest perfil professional, perquè hi ha forta demanda d’ocupació i no es pot atendre. Només una vintena d’alumnes surten cada any després de fer el màster que habilita per treballar i que només s’imparteix a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida. Una Escola d’Agrònoms, referent mundial i que aquest any vinent celebra el seu mig segle de vida. Avui a Lleida Activa volem fer un crit d’alerta sobre aquesta manca de professionals i analitzar el per què, així com presentar, amb exemples personals, l’immens camp d’activitats a que permet dedicar-se aquesta titulació. I començarem parlant-ne de tot plegat amb qui els representa a tot el país, la Conxita Villar Mir, degana del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya.
Font: Lleida Activa