Inici » Àgora » Acte de Presentació del llibre escolar “Catalunya Rural” a la seu del COEAC de Lleida

Acte de Presentació del llibre escolar “Catalunya Rural” a la seu del COEAC de Lleida

Acte de Presentació del llibre escolar “Catalunya Rural” a la seu del COEAC de Lleida

El passat dijous 2 de juny, es va presentar a la seu del COEAC de Lleida el llibre “Catalunya Rural”, escrit pel periodista Xavier Llopart en col·laboració amb el lleidetà Josep Piqué, CEO de l’empresa de mascotes CUNIPIC. La presentació va anar a càrrec de la degana del Col·legi Conxita Villar i l’autor del llibre Xavier Llopart, i va comptar amb l’assistència d’altres personalitats implicades en diferents àmbits del medi rural.

El llibre està protagonitzat per mascotes transformades en dibuixos amb l’objectiu de fer un contingut lúdic i més proper al públic al qual va dirigit. Es tracta d’una iniciativa pedagògica que persegueix apropar el món rural als estudiants de primària i ESO, a través del protagonista del llibre, un conill periodista que es passeja pels indrets de la Catalunya rural fent reflexions sobre les escoles rurals, els dialectes del català, el pes de la pagesia, i les oportunitats econòmiques i turístiques que existeixen lluny de les grans ciutats.

Des del Col·legi considerem molt interessant aquest publicació, perquè per posar en valor el nostre sector és important que des de la infància es coneguin els valors positius que té la nostra societat en el medi rural. A més, es tracta d’una iniciativa que fomenta el coneixement de l’enginyeria agronòmica, el sector agroalimentari, el medi rural, la biodiversitat i el nostre paisatge.

 

 

 

 

 

 

Impacte en mitjans de comunicació

Nota de premsa

El Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya ha acollit avui la presentació d’aquest projecte pedagògic a la seva delegació de Lleida, en el seu compromís d’impulsar iniciatives que fomenten el coneixement del medi rural

Catalunya Rural, el primer llibre escolar que apropa el món rural als estudiants de primària i ESO

  • Amb aquesta iniciativa didàctica, les escoles catalanes donaran a conèixer entre els alumnes de 5è i 6è de primària i els de 1er i 2n de l’ESO els valors positius del sector agrònom i agroalimentari, clau a la nostra societat
  • Catalunya Rural neix de la mà del periodista Xavi Llopart, especialitzat en l’àmbit rural, i del lleidatà, Josep Piqué, CEO de l’empresa de mascotes CUNIPIC. Ambdós han desenvolupat el concepte creatiu i els continguts del llibre, a partir d’animals com a protagonistes per fer-ho més lúdic i proper al seu públic

Lleida, 2 de juny de 2022. Arriba a les escoles catalanes Catalunya Rural, el primer llibre escolar que neix amb el propòsit d’apropar el món rural als estudiants més joves, amb l’objectiu d’educar-los de forma didàctica sobre els valors positius d’aquest sector que juga un paper clau a la nostra societat. Concretament, Catalunya Rural és un projecte pedagògic que va dirigit als alumnes de 5è i 6è de primària i de 1er i 2n de l’ESO, i que entrarà a formar part del seu pla d’estudis en el proper curs escolar 2022-23.

La iniciativa ha estat molt aplaudida des del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, entitat que ha acollit la presentació oficial del llibre a la seva delegació de Lleida, en el seu compromís d’impulsar totes aquelles accions que fomenten el paper de les persones que viuen i treballen pel medi rural, el sector agroalimentari, el coneixement de l’enginyeria agronòmica, la biodiversitat, el món del camp i el nostre paisatge.

Així ho ha expressat durant l’acte de presentació Conxita Villar, degana del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya: “Existeix un gran desconeixement del nostre sector entre la societat i, per tant, projectes educatius com Catalunya Rural són essencials per introduir als més joves, que són el nostre futur, en el món del camp i l’agricultura”.

La presentació, que ha comptat amb l’assistència de diverses personalitats implicades en diferents àmbits del medi rural, ha estat protagonitzada per l’autor del llibre, Xavier Llopart, periodista especialitzat en l’àmbit rural, i responsable dels documentals de televisió com A pagès, Rurals i Sènior, El bosc, el gran oblidat i Catalunya: terra pagesa, entre d’altres, i ha comptat amb l’assistència

Llopart, juntament amb el lleidatà Josep Piqué, CEO de l’empresa de mascotes Cunipic, han treballat conjuntament els continguts del llibre desenvolupant un concepte creatiu amb mascotes com a protagonistes, per tal de fer-ho més lúdic i proper al públic al qual es dirigeix.

En aquest sentit, Catalunya Rural gira entorn de les experiències d’en Jordi, un conill-toy que és periodista i que rep la missió del seu director de viatjar per tota Catalunya, amb els seus dos cavalls de color groc, per tal d’investigar i fer reportatges sobre el món rural català. “Vam pensar que seria divertit fer que els protagonistes fossin mascotes transformades en dibuixos, per tal d’empatitzar més amb els alumnes”, ha destacat al respecte Josep Piqué CEO de l’empresa de mascotes Cunipic.

La primera part del llibre, presentada avui, i que se centra en la Catalunya rural del Pirineu i Pre-pirineu, explica el periple del seu protagonista per les comarques del Pirineu. Aquesta aventura el porta a conèixer les trementinaires, a descobrir que la parla catalana té un lèxic i una pronunciació diferent segons els territoris, a constatar que el canvi climàtic és una realitat, a conèixer la importància de les escoles rurals, la tradició de les falles i el rol que representa l’art romànic a la Catalunya rural.

En paraules del seu autor, Xavier Llopart: “Ha estat una fantàstica experiència treballar en la creació d’aquest primer llibre escolar sobre l’àmbit rural a Catalunya, juntament amb Josep Piqué de Cunipic. Inculcar als més joves els valors del món agrari és una assignatura pendent, mai més ben dit, que ara pren rellevància amb l’arribada d’aquest llibre a les escoles”.

Sobre el Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya

El COEAC és una corporació de dret públic que té com a objectiu representar, ordenar i defensar la professió i tots els interessos professionals dels enginyers agrònoms. Està present a l’actualitat a tot el territori català, i integrat a l’òrgan representatiu i coordinador superior dels col·legis d’enginyers agrònoms en l’àmbit estatal.

     

Share This Post