Inici » Àgora » Dia Mundial del Medi Ambient

Dia Mundial del Medi Ambient

Dia Mundial del Medi Ambient

El Dia Mundial del Medi Ambient se celebra el 5 de juny a tot el món i és un dels principals vehicles pels quals la ONU estimula la sensibilització mundial entorn del medi ambient i intensifica l’atenció i l’acció política. A més, la celebració d’aquest dia anima les persones a convertir-se en agents actius del desenvolupament sostenible i equitatiu; promou el canvi d’actitud en relació als temes ambientals, i vol assegurar un futur més segur i més pròsper.

El món és en un moment de canvi i evolució constant i actualment hem de fer front a desafiaments urgents com ara el canvi climàtic i la degradació del medi ambient.

L’enginyeria agronòmica connecta la ciència i la tecnologia amb la natura amb el propòsit d’aconseguir un desenvolupament econòmic i social sostenible, tenint en compte la preservació i protecció del medi ambient.

La nostra professió combina dues disciplines molt interessants. Una, que és l’enginyeria, permet donar solucions tecnològiques a problemes complexos, i l’altra, que és la biologia, ens dona una visió de com funciona el medi natural. Aquesta combinació és molt important, perquè és la que realment pot donar solucions als reptes del canvi climàtic amb la implementació de mesures encaminades a la mitigació i adaptació al canvi climàtic, així com la conservació de la biodiversitat.

Els enginyers i enginyeres agrònomes tenim les capacitats i competències professionals per a realitzar, entre d’altres: projectes de prevenció i control ambiental de les activitats econòmiques; estudis d’impacte ambiental en l’àmbit rural; avaluacions ambientals; revegetació; plans d’acció local per la sostenibilitat; plantes de triatge i classificació de residus urbans, i plantes de tractament d’aigües (urbanes o agroindustrials).

Tenim una visió àmplia que ens permet treballar per tenir cura de l’entorn ambiental. Per tant, tenim un paper molt important pel medi ambient i hem de treballar perquè segueixi sent així.

           

Share This Post