Inici » Àgora » Noves normes d’etiquetatge de vins a partir del 8 de desembre de 2023

Noves normes d’etiquetatge de vins a partir del 8 de desembre de 2023

Noves normes d’etiquetatge de vins a partir del 8 de desembre de 2023

El Reglament (UE) 2021/2117 modifica les normes d’etiquetatge dels vins i dels vins aromatitzats i obliga a indicar la llista d’ingredients i la informació nutricional a partir del 8 de desembre de 2023

El Reglament (UE) 2021/2117 de 2 de desembre de 2021 va modificar les normes d’etiquetatge de vins i vins aromatitzats, i en particular, l’article 119 del Reglament (UE) núm. 1308/2013, pel qual es crea l’organització comuna de mercats.

Les indicacions obligatòries s’amplien amb la llista d’ingredients i la informació nutricional, entre altres modificacions. No obstant això, aquestes dues mencions no seran obligatòries fins a partir del 8 de desembre de 2023.

Com excepció, es permet que, sota determinades condicions, aquesta informació es faciliti per mitjans electrònics indicats en l’envàs o en una etiqueta subjecta a l’envàs:

  • La llista d’ingredients es podrà facilitar per un mitjà electrònic sempre que s’indiqui obligatòriament la presència de substàncies al·lèrgens o que causin intoleràncies directament a l’envàs o en una etiqueta subjecta a l’envàs.
  • La informació nutricional indicada en l’envàs o en una etiqueta subjecta a l’envàs podrà limitar-se al valor energètic, que podrà expressar-se mitjançant el símbol «E» d’energia. En aquest cas, la informació nutricional completa es facilitarà per una mitjà electrònic indicat en l’envàs o en una etiqueta subjecta a l’envàs.

En el cas de facilitar aquestes indicacions obligatòries per mitjans electrònics, no es podran recopilar dades dels usuaris ni s’exhibiran juntament amb informació que tingui finalitats comercials o de comercialització.

Els conceptes d’ingredient i d’informació nutricional s’entenen d’acord amb allò que estableix el Reglament (UE) núm. 1169/2011 d’informació alimentària facilitada al consumidor.

Més informació

Font: Web DACC

 

Share This Post