Inici » Àgora » Aprovat el PERTE Agroalimentari

Aprovat el PERTE Agroalimentari

Aprovat el PERTE Agroalimentari

Aprovat el PERTE Agroalimentari per impulsar la competitivitat, la sostenibilitat i la traçabilitat del sector agroalimentari

El dia 8 de febrer, el Consell de Ministres va aprovar formalment el PERTE Agroalimentari, el projecte estratègic per a la recuperació i transformació econòmica del sector agrari, ramader i pesquer, i que principalment involucra els productors, la indústria agroalimentària i el sector de la distribució.

El PERTE persegueix tres objectius generals:

  • foment de la competitivitat;
  • impuls de la sostenibilitat;
  • millora de la traçabilitat i seguretat alimentària.

Les ajudes del PERTE es concretaran, en primer lloc, a través de mesures transformadores, amb objectius específics dirigits exclusivament al sector agroalimentari i, en segon lloc, a través de mesures facilitadores, que, sense tenir una dotació específica per al sector agroalimentari, hi contribueixen també als objectius del PERTE.

La dotació pressupostària pública anunciada per a aquest PERTE ascendeix a 1.002,91 milions d’euros fins a 2023, concentrats exclusivament al voltant de les mesures transformadores, les quals, alhora, pivoten sobre tres eixos d’actuació:

  • Eix 1: Enfortiment industrial del sector agroalimentari, gestionat pel MINCOTUR, i que comptarà amb un pressupost de 400 milions dʻeuros;
  • Eix 2: Digitalització del sector agroalimentari, que inclou línies d’ajuts que es gestionaran des del MAPA, o bé des del MINECO, o ENISA. La dotació total per a aquest eix serà de 454,35 milions;
  • Eix 3: R+D+I a l’àmbit agroalimentari, gestionat pel MAPA i el MICIIn, i que compta amb un pressupost de 148,56 milions d’euros.

Quant a la temporalització, s’espera que durant el primer semestre de 2022 es publiquin les ordres de bases i convocatòries de subvencions i durant el segon es resolguin les concessions dels ajuts.

Segons fonts oficials, s’estima que aquests 1.000 milions d’euros d’inversió pública n’arrastraran 1.000 milions més d’inversions de caire privat i que suposaran un impacte en el PIB estatal de 3.000 milions amb un efecte vertebrador que atendrà principalment als municipis rurals.

Documentació relacionada

   

Share This Post