En l’edició Porc d’Or 2011, premis a l’excedència en la producció porcina, organitzat a nivell nacional anualment per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) competeixen 77 granges de les 660 analitzades, amb una mitja de 816 truges per granja i un total de 538.560 reproductores, el que representa aproximadament el 25 % del Cens nacional.
Catalunya, primer productor, amb el 40% de les nominacions lidera un any més les classificacions.
En l’edició Porc d’Or 2011, premis a l’excedència en la producció porcina, organitzat a nivell nacional anualment per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) competeixen 77 granges de les 660 analitzades, amb una mitja de 816 truges per granja i un total de 538.560 reproductores, el que representa aproximadament el 25 % del Cens nacional.
Catalunya, primer productor, amb el 40% de les nominacions lidera un any més les classificacions.
Amb una producció de més de tres milions i mig de tones (3.235.000 t de carn) Espanya és el quart major productor mundial d’aquest tipus de carn (per darrera de Xina, EUA i Alemanya).
La indústria càrnica, amb una xifra de negoci de 19.000 millons d’euros, un 20% de tot el sector alimentari espanyol, és un dels cinc primers sectors industrials del nostre país, sol per darrera de sectors de dimensió de la indústria automovilística, la indústria del petroli i combustibles i la producció i distribució d’energia elèctrica.