Inici » Àgora » Catalunya no pot perdre més superfície agrícola per a la instal·lació d’energia fotovoltaica

Catalunya no pot perdre més superfície agrícola per a la instal·lació d’energia fotovoltaica

Catalunya no pot perdre més superfície agrícola per a la instal·lació d’energia fotovoltaica

El manifest està signat pel Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya (COEAC), juntament amb la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA), el Col·legi d’Economistes de Catalunya (CEC), el Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya (CETAFC) i Institució de Ponent per la Conservació i l’Estudi de l’Entorn Natural (IPCENA-EdC)

Llegeix aquí el manifest complet

Repercussió als mitjans de comunicació

Nota de premsa

Catalunya no pot perdre més superfície agrícola per a la instal·lació d’energia fotovoltaica.
L’impuls de l’energia fotovoltaica, junt amb altres energies renovables, és essencial per avançar en la transformació energètica, tal com ens exigeix la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic. Aquest repte fa molts anys que és contemplat com a prioritari per les entitats aquí signants. El tema de l’aposta de les energies alternatives als carburants fòssils és una aposta clara i estratègica de la UE (Green Deal) que ara s’ha vist reforçada per les conseqüències derivades de la guerra a Ucraïna.
Tanmateix, en aquest tema, Catalunya ha actuat amb molt endarreriment, fins al punt que és la comunitat autònoma amb un menor desenvolupament de les energies renovables. Ara, s’ha evidenciat aquesta disfunció i es vol corregir ràpidament apostant per les solucions més còmodes que, dissortadament, suposen la pèrdua d’actius de la màxima criticitat per a la producció dels aliments, a més d’una seriosa desconsideració sobre els valors de l’activitat agrària.
D’alguna manera, es vol resoldre amb urgència l’error de la manca de previsió, planificació i capacitat resolutiva dels poders públics en relació a les energies renovables, amb un nou error que augmentaria la dependència alimentària del nostre país.
Per alertar d’aquest greu error les entitats signants del món professional, agroalimentari i ecologista han distribuït el document que figura a lenllaç on s’exposen els principals arguments per evitar un major deteriorament de la ja minvada autosuficiència alimentària a Catalunya i en uns moments de crisis alimentària a nivell global on tots els estats, inclosa la UE, estan prenent mesures per incrementar el seu potencial productiu.

Descarrega’t aquí la nota de premsa en PDF

       

Share This Post