Inici » Àgora » El sector agroalimentari: essencial per a l’economia

El sector agroalimentari: essencial per a l’economia

El sector agroalimentari: essencial per a l’economia

Article del company Fernando Ortega, president de la Comissió d’Indústries Agroalimentàries del COEAC, publicat a elEconomista.es del dia 17 de desembre 2021.

Article

El sector agroalimentari no només és essencial per a la nostra subsistència, sinó que és estratègic per a l’economia espanyola com ho demostren les xifres: suposa el 12% del nostre PIB i genera 2,4 milions de llocs de treball, el 9,1% de l’ocupació total.

Si ho comparem amb altres, la indústria agroalimentària suposa en valor set cops més que la farmacèutica i més del doble que la indústria d’automoció. A més, el sector a Espanya pot presumir de ser un 34% més productiu i un 30% més competitiu que la mitjana de la UE, i de fet ocupa el quart lloc al rànquing europeu, amb un augment del 4,3%. de la pandèmia.

I són moltes les fortaleses d´aquest sector, ja que durant els primers mesos de la pandèmia va demostrar una gran estabilitat i una enorme capacitat de reacció que el va portar a implementar ràpidament mesures excepcionals que van assegurar el subministrament a la població dels productes necessaris en condicions summament complexes.

Segueix llegint…

Article en format PDF

Share This Post