Inici » Àgora » Coneix el Projecte BIG4LIFE!

Coneix el Projecte BIG4LIFE!

Coneix el Projecte BIG4LIFE!

Promovent estratègies col·laboratives de gestió, manteniment, seguiment
d’impactes, i avaluació de sistemes de Verd Integrat en Edificis (BIG)
Avançant cap a la New European Bauhaus tot millorant el cicle de vida útil dels sistemes BIG

Els sistemes de verd integrat en l’edifici (BIG, per les seves sigles en anglès), és a dir, cobertes i façanes verdes, poden ajudar a aconseguir beneficis per a la salut de les persones que viuen en entorns urbans. Amb aquesta idea com a eix central, el projecte BIG4LIFE, té com a objectiu promoure la renaturalització de l’entorn urbà a través de sistemes BIG.

Aquest projecte LIFE té tres anys per aconseguir el codisseny de plans marc per al manteniment, el seguiment i l’avaluació d’impacte dels sistemes de verd integrat (BIG) de l’edifici. El projecte garantirà la implementació perquè això es pugui verificar en les exigents condicions del clima mediterrani.

El projecte BIG4LIFE treballarà en vuit cobertes i façanes verdes d’edificis de Lleida i Barcelona aplicant el concepte xeriscaping, que optimitza l’ús de l’aigua en jardineria.

El projecte, coordinat per la Universitat de Lleida, reuneix vuit socis europeus (Espanya, Itàlia, Països Baixos i Grècia) de l’àmbit acadèmic i empresarial: el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), la Universitat d’Estudis de Gènova (UNIGE), la Hellenic Open University (HOU), TEB Verd SCCL, Verdtical Ecosistema, Sempergreeen BV i Eixverd Solutions, i compta amb el suport del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya.

Documentació relacionada

Share This Post