Inici » Àgora » “Cultius Extensius: recull fotogràfic”, publicació amb la coautoria del company Jaume Lloveras

“Cultius Extensius: recull fotogràfic”, publicació amb la coautoria del company Jaume Lloveras

“Cultius Extensius: recull fotogràfic”, publicació amb la coautoria del company Jaume Lloveras

Una col·lecció digital gratuïta amb un miler d’imatges

El company enginyer agrònom Jaume Lloveras, juntament amb Paquita Santiveri, és autor de “Cultius Extensius: recull fotogràfic”, una col·lecció digital amb un miler d’imatges sobre cultius extensius, d’accés gratuït i amb texts explicatius en tres idiomes: català, castellà i anglès. L’obra aplega instantànies realitzades al llarg dels darrers 30 anys sobre 21 espècies d’arreu del planeta, les seves pràctiques agrícoles i curiositats recollides per aquests investigadors del grup de Fisiologia de Cultius de la Fundació Centre de Recerca en Agrotecnologia (Agrotecnio).

L’objectiu d’aquesta publicació és oferir recursos gràfics a personal docent i investigador, estudiantat universitari, tècnics agrícoles i agricultors perquè puguin emprar-los amb finalitats didàctiques i informatives. Presentada com un PDF interactiu, l’obra està dividida en cinc seccions: Cultius, Sòl i aigua, Treballs de camp i adobatges, Collites i conservació de cultius i Paisatges agraris. La primera aplega més de 500 imatges d’espècies pròpies de la zona mediterrània com són l’alfals, el blat, l’ordi o el panís; així com d’altres contextos agraris internacionals, per exemple el mill o la mandioca.

A causa de l’ampli període temporal en el qual s’emmarquen les fotografies, algunes d’elles mostren pràctiques agràries que han estat modificades o directament prohibides com la crema de rostolls de panís, l’aplicació de purins amb ventall o l’ús d’abonaments en el reg a tesa. “El nostre treball no jutja la idoneïtat o la perfecció de les tècniques recopilades, senzillament il·lustren l’evolució de l’agricultura”, explica el company.

Amb fotografies preses en gran part en zones agràries de Catalunya, el document conté imatges de 15 països: l’Estat espanyol, Argentina, Colòmbia, Cuba, els Estats Units, França, Itàlia, Països Baixos, el Perú, el Regne Unit, Romania, el Senegal, Sèrbia, Tunísia i Ucraïna. En la seva elaboració, els autors han comptat amb la col·laboració puntual de disset professionals de l’agricultura i la docència universitària de Catalunya.

Font: Web UdL

Descarrega’t “Cultius Extensius: recull fotogràfic

Share This Post