Inici » Àgora » Debat en línia sobre Política Agrària i Alimentària. Eleccions 14F: un nou escenari en la producció d’aliments postpandèmia.

Debat en línia sobre Política Agrària i Alimentària. Eleccions 14F: un nou escenari en la producció d’aliments postpandèmia.

Debat en línia sobre Política Agrària i Alimentària. Eleccions 14F: un nou escenari en la producció d’aliments postpandèmia.

El Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya va organitzar, el dia 10 de febrer, un debat telemàtic de Política Agrària i Alimentària, sota el lema “Eleccions 14F al Parlament de Catalunya: Un nou escenari en la producció d’aliments postpandèmia”. Al debat van participar representants dels principals partits polítics amb representació parlamentària que van poder presentar les seves propostes de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya.

La sessió va ser moderada pel delegat de Lleida del Col·legi Enginyers Agrònoms de Catalunya, el Sr. Domènec Vila i va donar la benvinguda la degana del Col·legi, la Sra. Conxita Villar, qui va insistir en la importància del col·lectiu per a fer front als nous reptes que es plantegen al sector agroalimentari i al món rural. A continuació, el Sr. Domènec Vila va presentar els següents participants del debat: Sr. Francisco Domínguez (Ciutadans), Sr. Ramon Augé (Junts x Cat), Sr. Francesc Pena (ERC), Sr. José Luís Noguera (PSC), Sr. Jaume Moya (En Comú Podem), Sr. Conrad Llovera (PDeCat), Sra. Natàlia Sànchez (CUP) i Sr. Joan Simeón (PP).

En primer lloc, cada representant va fer una breu presentació i plantejaments bàsics de cada partit sobre política agrària i alimentària a Catalunya per als propers 4 anys, coincidint tots ells, en què el sector agroalimentari és estratègic i essencial, però al mateix temps, evidenciant les seves diferències en la definició de les polítiques i el model de país que cada partit entén.

A la segona part es va donar la paraula a cada ponent per a aprofundir en aquells temes prioritaris per a cada formació, com l’aplicació de la PAC per al nou període, la política alimentària, els regadius o la innovació i transferència tecnològica on es va evidenciar algunes diferències quant a normatives a desplegar, tràmits burocràtics, controls, preus, models d’empreses, etc. En general, els candidats van presentar propostes constructives que aposten pel sector agroalimentari, la innovació i la sostenibilitat, fent èmfasi al repte demogràfic.

Un cop escoltades les propostes, els assistents van formular una sèrie de preguntes dirigides als candidats sobre temàtiques concretes com la PAC al sector de la fruita, la gestió de dejeccions ramaderes i la fertilització, els regadius i les zones ZEPA, etc.

Per a finalitzar el Col·legi va agrair la participació dels representants dels partits polítics, i com a col·lectiu es va oferir per donar suport als que siguin elegits com a governants atès què és important comptar amb els tècnics per al desenvolupament dels projectes d’aquest país.

Torna a veure el debat a continuació:

Informació relacionada

Share This Post