Inici » Àgora » Calçotada d’Agrònoms 2019 i visita al Mas Miró

Calçotada d’Agrònoms 2019 i visita al Mas Miró

Calçotada d’Agrònoms 2019 i visita al Mas Miró

Calçotada d’Agrònoms 2019 i visita al Mas Miró: Un recorregut pel paisatge dels genis

Panell amb el cuadre “La Masia” (1922) de Joan Miró on es representa el Mas Miró

El dissabte 23 de març vam celebrar la tradicional Calçotada bianual organitzada pels companys de la demarcació de Tarragona.  Per tal motiu es va concertar una visita al Mas Miró a Mont-roig per escalfar motors i, acabada la visita, vam anar tots/es cap al Mas de la Santa Creu a gaudir del dia, la companyia i els calçots. Vam poder comptar amb la presència d’unes 30 persones entre col·legiats/des i acompanyants.

Taula que va inspirar Miró per pintar “La Taula (Naturalesa morta del conill) 1920

El punt de trobada va ser el Mas Miró situat a la localitat de Mont-roig de Camp, allà vam fer una visita guiada per conèixer el lloc on es va gestar l’obra i l’univers de Joan Miró. La visita va durar aproximadament una hora i vam poder recórrer moltes de les estances de la casa d’estiueig de la família Miró i vam poder entrar al seu estudi ubicat en una construcció aïllada a la masia. A més, ens vam poder situar en els punts exactes on Miró va pintar les seves obres i vam contemplar en viu el paisatge dels seus cuadres, o els objectes que van inspirar-los.

Una vegada finalitzada la visita i feta la foto de grup de rigor, ens desplaçarem fins al Mas de la Santa Creu situat al bell mig del terme de la capital de l’avellana i del poble natal d’Antoni Gaudí: Riudoms. Una masia amb conreu ecològic, allà vam començar el dinar de calçotada. La experiència va ser molt positiva, vam poder gaudir d’un menjar d’excel·lent qualitat, un dia espectacular i de la companyia dels companys i companyes assistents.

Mas de la Santa Creu on vam fer la calçotada

Després del dinar els companys de la Comissió d’Activitats de Tarragona, Francesc Prime i Joan Viñas, van entregar un obsequi a un especial “Calçotari d’Honor del Camp de Tarragona”, Joan Guim Balcells.

La trobada va ser una vegada més un punt de interconnexió entre col·legiades i col·legiats de totes les generacions. Vam poder intercanviar experiències i establir llaços entre professionals i companys/es.

 

 

Una vegada més volem felicitar als companys de Tarragona per organitzar  una calçotada tan original. Esperem que en puguem celebrar moltes més i que vingueu tots/es!   

 

Aqui us deixem un recull de les fotografies del dia,

 

Share This Post