Inici » Àgora » El cadastre en la feina de l’enginyer i enginyera agrònoma. Tràmits i oportunitats

El cadastre en la feina de l’enginyer i enginyera agrònoma. Tràmits i oportunitats

El cadastre en la feina de l’enginyer i enginyera agrònoma. Tràmits i oportunitats
  • Molt bona acollida a la jornada sobre Cadastre de Rústica impartida per personal tècnic del Cadastre a Catalunya. 
  • El cadastre és una base de dades amb referenciació cartogràfica, amb molta informació que pot ser d’utilitat en la feina dels enginyers i enginyeres agrònomes.

El dia 7 de novembre va tenir lloc la sessió tècnica “Cadastre de rústica: funcions, procediments, valoració cadastral i coordinació Cadastre-Registre” en format en línia. Aquesta sessió tècnica va estar emmarcada dins del conveni de col·laboració en matèria de Gestió Cadastral entre la Direcció General del Cadastre i el Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, essent el mateix Col·legi l’encarregat d’organitzar la sessió.

El vicedegà del COEAC, Josep Maria Dilmé, va ser l’encarregat de presentar i conduir la sessió que, per part del Cadatre, va comptar amb la participació el company Jordi Flix, Gerent regional de Catalunya; Joaquin Antón, Cap d’Àrea Regional de Coordinació de Procediments cadastrals; Jesús García, Cap de Secció de Normalització; Joaquin Pinto, Cap d’Àrea d’Inspecció i Manel Pérez, Inspector Tècnic Facultatiu.

La sessió va començar amb una introdució general sobre Cadastre immobiliari, explicant que el cadastre és una base de dades sobre una plataforma que té representació gràfica i que descriu el territori amb els diferents béns i immobles, destacant la seva importància com a gran infraestructura d’informació que al servei de l’usuari, pot tenir infinitat d’utilitats, ja siguin privades o públiques.

A més, es van indicar els procediments i tipus d’expedients per al manteniment del cadastre, i es va fer referència també al sistema GML per a l’intercanvi de cartografia. Tot seguit, es va fer un repàs dels diversos tipus de valoracions cadastrals en sòl rústic, com pot ser la valoració cadastral de cultius per mitjà dels tipus evaluatoris o la valoració cadastral de les construccions en sòl rústic, a partir de mòduls bàsics.

També es va parlar sobre la coordinació cadastre-registre que des de la Llei Hipotecaria s’ha estat implantant. El fet que la referència cadastral actuï com a identificador de les finques permet que hi hagi un intercanvi d’informació entre el cadastre i el registre.

Per acabar la jornada, vam poder conèixer el procés d’obtenció del valor de referència per mitjà de l’informe anual de mercat immobiliari dels bens immobles rústics i la distribució d’aquests valors als diferents àmbits homogens de Catalunya.

En general la sessió va tenir molt bona acollida entre els assistents.

Des del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya agraïm als ponents per la seva participació i explicacions així com als assistents que es van connetar per seguir-la en línia.

Visualitza el vídeo complet de la jornada

Clica aquí per visualitzar la gravació de la sessió tècnica “Cadastre de rústica: funcions, procediments, valoració cadastral i coordinació Cadastre-Registre”

Share This Post