Inici » Àgora » El COEAC participa a la cinquena reunió del Comitè Estratègic del Projecte Interreg Europe QUALIFY

El COEAC participa a la cinquena reunió del Comitè Estratègic del Projecte Interreg Europe QUALIFY

El COEAC participa a la cinquena reunió del Comitè Estratègic del Projecte Interreg Europe QUALIFY

El Pla d’acció del projecte Qualify consta de dos eixos principals, un dels quals centrat en la sensibilització i creació de xarxes formatives i d’assessorament, i un segon més focalitzat en la innovació i digitalització. En ambdós casos plantejats i dirigits a les PIME agroalimentàries catalanes. Amb aquesta reunió es tanca la primera fase del projecte amb la presentació del Pla d’acció per a Catalunya, que recull les actuacions que es duran a terme i que estan emmarcades en el Pla estratègic de l’alimentació de Catalunya (PEAC) (2021-2026).

La sessió va començar amb la salutació institucional del Sr. Joan Gòdia, director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, del DACC. A continuació, la subdirectora general d’Inspecció i Control Agroalimentari, Sra. Glòria Cugat, va fer una breu presentació agraint la presència i col·laboració dels assistents a la reunió. Seguidament va ser el torn de les ponències de la Sra. María Llarena Reino, tècnica coordinadora interna del projecte QUALIFY, i el Sr. Ferran Ribas, soci i consultor de l’empresa GHQ Assessors SL.

Posteriorment, va tenir lloc una sessió taller organitzada en grups de treball que va tenir com a objectiu comptar amb les opinions de tots els actors a l’hora de concretar les actuacions proposades al Pla d’acció Qualify per a Catalunya.

A continuació, va ser el torn de la ponència de la Sra. Núria Canela, directora de la Unitat de Ciències Òmiques de liEurecat (Centre Tecnològic de Catalunya), i per finalitzar, la Sra. Glòria Cugat va fer unes breus conclusions de la jornada, i va convidar els assistents a fer una sessió de networking.

La segona fase del projecte, que començarà l’1 d’agost i que tindrà una durada d’un any, suposarà la posada en marxa i la implementació d’aquest Pla d’acció mitjançant la consecució de les diferents accions recollides per tractar d’assolir l’objectiu principal del projecte: “Incrementar la competitivitat de les PIME agroalimentàries catalanes, posant en valor l’autenticitat i qualitat dels seus processos i productes i combatent el frau alimentari.

Font: Web Gencat

Més informació

Share This Post