Inici » Àgora » El conseller Mascort rep a l’Observatori Intercol·legial de l’Aigua

El conseller Mascort rep a l’Observatori Intercol·legial de l’Aigua

El conseller Mascort rep a l’Observatori Intercol·legial de l’Aigua

El conseller Mascort rep a l’Observatori Intercol·legial de l’Aigua

El dia 30 de gener de 2024, representants dels Col·legis professionals d’Enginyers Agrònoms; d’Enginyers Industrials; d’Enginyers de Camins, Canals i Ports, i d’Economistes, entre ells, la degana, Conxita Villar, es van reunir amb el conseller del DACC, David Mascort, per a presentar-li l’Observatori Intercol·legial de l’Aigua, constituït pels 4 Col·legis esmentats.

En la reunió, a més d’exposar el diagnòstic compartit de la situació de sequera extrema que estem vivint, es va posar de manifest la voluntat de l’Observatori de treballar per generar el consens que permeti un acord de país al voltant de l’aigua i de les solucions necessàries per garantir-ne la disponibilitat, l’abastament i l’ús racional de l’aigua, no només per a demà, sinó pels pròxims 30 anys.

També es va parlar dels objectius estratègics de l’Observatori així com dels 4 eixos de treball que són:  eficiència, noves fonts de subministrament, interconnexió de xarxes i governança i finançament.

Actualment, l’Observatori agrupa una quarantena de professionals dels quatre col·legis que treballen en els quatre grups de treball esmentats.

Entre les actuacions executades en el si de l’Observatori hi ha la posada en marxa del cicle de debats i conferències sobre la gestió de l’aigua que vol promoure un model de gestió dels recursos hídrics resilient, robust i flexible, en un context de canvi climàtic i de sequeres recurrents com l’actual. Els quatre col·legis que formen part de l’Observatori Intercol·legial de l’Aigua es comprometen a aportar coneixement científic en el debat públic i proposar actuacions que tinguin en compte la complexitat territorial de Catalunya, els reptes socials i econòmics, lligats a la gestió de l’aigua, i la coherència i compliment dels objectius de sostenibilitat.

En el marc d’aquest cicle de debats i conferències, el 12 d’abril de 2024, és previst fer-ne una a la seu del COEAC a Lleida. 

 

Share This Post