Inici » Àgora » El DARP publica el mapa de cultius de 2019

El DARP publica el mapa de cultius de 2019

El DARP publica el mapa de cultius de 2019

El mapa conté una capa d’informació sobre els cultius declarats a la Declaració Única Agrària (DUN) 

El 2015 el DARP va començar la publicació de les capes de cultius de Catalunya amb origen DUN.  A través de la plataforma hi ha disponibilitat de consulta i descàrrega de cinc campanyes que van del 2015 al 2019. La DUN és l’eina per a realitzar les declaracions de les explotacions agràries a Catalunya. També s’utilitza per a sol·licitar ajuts i per a realitzar determinats tràmits amb el Departament de forma integrada.

En la capa de cultiu DUN apareixen georeferenciats els productes declarats en la DUN amb referència Sistema d’Informació Geogràfica de Parcel·les Agrícoles (SIGPAC).

Des del visor propi de DARP es poden consultar les capes de cultius i altres capes segons les necessitats de l’usuari. Accés al visor: http://sig.gencat.cat/visors/Cultius_DUN_SIGPAC.html

L’accés a aquestes dades fomenta la utilització de noves tecnologies, impulsa la creació de noves eines i aplicacions per al sector agrari i, a més, possibilita la seva anàlisi mitjançant processos de ‘Big Data’. En paral·lel, compleix les obligacions i recomanacions de la normativa en l’àmbit de transparència i reutilització de les dades de gestió pública per a la ciutadania.

Font: RuralCat

Share This Post