Inici » Àgora » El Departament d’Agricultura publica el mapa de cultius 2020

El Departament d’Agricultura publica el mapa de cultius 2020

El Departament d’Agricultura publica el mapa de cultius 2020

Amb aquesta publicació es dóna accés a les dades de cultius declarats en la Declaració Agrària (DUN) 2020 per a la millora de la gestió de les explotacions agràries

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha publicat el mapa de cultius corresponent al 2020, on figuren georeferenciats els productes declarats a la DUN amb referència del Sistema d’Informació Geogràfica de Parcel·les Agrícoles (SIGPAC). Amb la DUN es realitzen les declaracions de les explotacions agràries a Catalunya, i s’utilitza també per a sol·licitar ajuts, i per a realitzar determinats tràmits amb el DARP de forma integrada.

Amb el mapa de cultius el DARP aposta per l’obertura de dades, i des de l’any 2012, facilita l’accés a les dades completes del SIGPAC i al mapa de cultius DUN per a la descàrrega dels corresponents datasets des del portal de Dades Obertes de la Generalitat.

Les novetats d’aquest 2020 a destacar són que el dataset del mapa de cultius es podrà descarregar en format GPKG i la publicació de les taules de les dades en anglès. El DARP també disposa del visor corporatiu amb diferents funcionalitats que permet la consulta de les capes de cultius i altres capes disponibles segons les necessitats de l’usuari.

L’accés a aquestes dades fomenta la utilització de noves tecnologies, impulsa la creació de noves eines i aplicacions per al sector agrari, i, a més, facilita la seva anàlisi mitjançant processos de ‘Big Data’. En aquest sentit, el DARP és una administració pionera a nivell europeu en la transparència i la publicació de diferents dades relacionades amb l’agricultura i la gestió dels ajuts directes de la PAC.

Es pot accedir a tota aquesta informació des de l’apartat del mapa de cultius DUN-SIGPAC del web del DARP.

Font: DARP

Share This Post