Inici » Àgora » El Govern aprova el projecte de Llei de Cooperatives de Catalunya

El Govern aprova el projecte de Llei de Cooperatives de Catalunya

El Govern aprova el projecte de Llei de Cooperatives de Catalunya

El Govern va aprovar ahir, dia 6 de maig, el projecte de Llei de Cooperatives per a ser remès al Parlament. L’objectiu del projecte de Llei és donar a les cooperatives un marc jurídic flexible amb diferents alternatives i útil per adaptar-se als canvis de la situació social i econòmica.

Els objectius del projecte de Llei són: fomentar la creació de noves cooperatives i la consolidació de les ja existents, reforçar les vies de finançament de les cooperatives tant a nivell intern com extern, millorar la gestió empresarial i assolir un major dimensionament del món cooperatiu.

El nou marc normatiu que s’impulsa no pretén imposar un únic model, sinó que té per finalitat obrir un ventall de possibilitats, on sigui la cooperativa la que pugui autoregular en els estatuts socials i decidir quina fórmula de les diferents possibles s’adapta millor a la seva realitat, i tot això mantenint els trets essencials de les societats de persones: la gestió democràtica i la primacia de les persones per sobre del capital.

Aquesta reforma suposa una oportunitat per renovar el cooperativisme, fer-lo més atractiu per als nous emprenedors, dotar de més instruments a les empreses per enfortir la seva gestió empresarial i social, facilitar la cooperació empresarial i el creixement i posicionar l’economia social i cooperativa com un model empresarial de referència per al segle XXI tot ampliant la seva incidència en el teixit econòmic català i en el conjunt de la societat.

Informació relacionada

Share This Post