Inici » Àgora » Publicació de Fitxes informatives sobre l’etiquetatge de begudes espirituoses

Publicació de Fitxes informatives sobre l’etiquetatge de begudes espirituoses

Publicació de Fitxes informatives sobre l’etiquetatge de begudes espirituoses

Al desembre de 2022 es va completar la publicació de fitxes informatives amb orientacions per a la confecció d’etiquetes de begudes espirituoses.

Aquesta col·lecció de fitxes pretén facilitar als agents de la cadena alimentària a comprendre millor l’aplicació de la normativa específica d’aquest sector, en particular, el Reglament (UE) 2019/787 del Parlament Europeu i del Consell, de 17 d’abril, sobre la definició, la designació, la presentació i l’etiquetatge de les begudes espirituoses, la utilització dels noms de les begudes espirituoses en la presentació i l’etiquetatge d’altres productes alimentaris, la protecció de les indicacions geogràfiques de les begudes espirituoses i la utilització d’alcohol etílic i destil·lats d’origen agrícola en les begudes alcohòliques, i pel qual es deroga el Reglament (CE) 110/2008.

Aquests documents són orientatius, sense validesa jurídica i no comprometen la responsabilitat de les institucions. La seva finalitat és donar una informació contínua a les empreses per tal que transmetin correctament tota la informació en l’etiquetatge dels seus productes. D’aquesta manera, es facilita que tota la informació arribi al consumidor de forma més clara i complerta.

Fitxes etiquetatge específic

Les fitxes d’etiquetatge específic de begudes espirituoses publicades són:

Principals errors de l’etiquetatge

Complementàriament, per tal d’evitar els errors o irregularitats més comuns detectats en les etiquetes de begudes espirituoses, disposeu d’una altra fitxa informativa sobre Principals errors en l’etiquetatge de les begudes espirituoses, que recull de manera no exhaustiva el defectes més habituals en etiquetes de begudes espirituoses.

Condicions especials d’etiquetatge d’aliments

A més de la normativa específica citada, les begudes espirituoses han de complir també amb les condicions generals establertes pel Reglament (UE) núm. 1169/2011 sobre la informació alimentària facilitada al consumidor. Disposeu també de fitxes informatives sobre l’etiquetatge general d’aliments a L’etiqueta al detall i més informació sobre normativa, errors més freqüents, documents d’interès, actualitat, etc. sobre etiquetatge d’aliments a Etiquetatge obligatori

  

Share This Post