Inici » Àgora » El II Premi alimentem el món, organitzat pel Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya amb el patrocini de Caixa d’Enginyers és per “Agroparc Penedès, clúster agroalimentari sostenible i circular”.

El II Premi alimentem el món, organitzat pel Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya amb el patrocini de Caixa d’Enginyers és per “Agroparc Penedès, clúster agroalimentari sostenible i circular”.

El II Premi alimentem el món, organitzat pel Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya amb el patrocini de Caixa d’Enginyers és per “Agroparc Penedès, clúster agroalimentari sostenible i circular”.

El passat divendres 17 de desembre el Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya va comunicar i va fer entrega del segon “Premi Alimentem el Món” que organitza amb el patrocini de Caixa d’Enginyers. L’objectiu d’aquest premi és fomentar la sostenibilitat en tots els àmbits, mediambiental, econòmic i social. Alhora reconèixer l’esforç per assolir un model de producció alimentària més eficient i per contribuir a fer front als nous reptes del sector agroalimentari.

En aquesta edició, hem atorgat el guardó al projecte Agroparc Penedès, un nou clúster agroalimentari, sostenible i circular, impulsat per Ametller Origen, companyia d’alimentació especialitzada en productes frescos i elaborats.

Aquest guardó ha reconegut l’esforç d’Ametller Origen per impulsar un nou model de producció alimentària més eficient, que contribueix a fer front als nous reptes que planteja el sector agroalimentari.

Eduard Barcons de Caixa d’Enginyers va destacar el valor compartit del projecte, amb un impacte social econòmic i mediambiental. “Felicitats pel projecte, per crear un districte amb aquestes característiques que basa tot el seu potencial amb l’economia circular, la recerca i l’impacte econòmic que generarà a Catalunya”.

Josep Ametller, va començar la seva ponència agraint a l’Enginyer Agrònom Ignasi Grau per encoratjar-los a presentar-se a la convocatòria del II Premi Alimentem el Món.

Ametller, va destacar la necessitat de canviar molts paradigmes, els quals per fer-ho es necessitarà capacitació, tecnologia i ciència. El projecte està inspirat en la masia on vivia, ja que allà tota la producció era circular per necessitat i supervivència, cosa que els va marcar el camí per obtenir aquest projecte, amb l’objectiu de connectar l’agroinduistria i l’agricultura en un mateix espai.

Va finalitzar la seva ponència remarcant la necessitat de la formació i la transferència de coneixements en l’àmbit de l’horticultura tecnificada, ja que aquesta requereix noves competències.

A continuació, podeu escoltar la totalitat de l’entrega del premi Alimentem el Món a continuació:

Notícies relacionades

Share This Post