Inici » Àgora » Junta/Assemblea General d’Enginyers Agrònoms, desembre 2022. Molt bon ambient!

Junta/Assemblea General d’Enginyers Agrònoms, desembre 2022. Molt bon ambient!

Junta/Assemblea General d’Enginyers Agrònoms, desembre 2022. Molt bon ambient!

Èxit d’assistència a l’acte de la Junta/Assemblea General

El divendres dia 16 de desembre va tenir lloc la Junta/Assemblea General d’Enginyers Agrònoms de Catalunya; enguany hem pogut reprendre la presencialitat, tan esperada per tots. Més d’un centenar de col·legiats i col·legiades del COEAC, de totes les demarcacions, ens vam reunir al Renaissance Barcelona Hotel per repassar les qüestions més rellevants del col·lectiu i atorgar els premis i distincions d’aquest any 2022. Des del Col·legi estem contents per la bona acollida que ha tingut, en especial de la gent jove, que també s’ha animat a participar-hi, la qual cosa ens anima a seguir treballat cap endavant.

JUNTA/ASSEMBLEA GENERAL

Una vegada arribats tots els assistents a la sala, la degana Conxita Villar va donar la benvinguda a tots els assistents i va passar la paraula al secretari del Col·legi Arturo Sánchez, que va donar pas als punts de l’ordre del dia. En primer lloc, la degana va donar compte del propòsit, els reptes i el pla d’acció del Col·legi i l’Associació, destacant la importància de la comunicació i les relacions, tant intercol·legials com extracol·legials.

     

Seguidament, el secretari Arturo Sánchez va traslladar la proposta de la Junta de Govern d’adaptació del Codi Deontològic als Estatuts actuals, que va ser aprovada per unanimitat per tots els assistents. Seguint amb els punts de l’ordre del dia, la tresorera Paquita Escoi va presentar la proposta del pressupost per al Col·legi i l’Associació de l’any vinent 2023, que també va ser aprovada per unanimitat.

   

Finalment, pel que fa a la renovació de càrrecs de la Junta de Govern, el secretari va proclamar els candidats:

Així mateix, el secretari va donar l’enhorabona als companys i companyes que renoven en el seu càrrec i al nou vocal de Girona Josep Adroher, que s’estrena com a nou membre de la Junta de Govern, i va agraïr a la companya Imma Malet per aquests dotze anys a la Junta.

Acords

La Junta/Assemblea del 16 de desembre de 2022 acorda l’actualització del Codi Deontològic i aprova per unanimitat el pressupost per a l’exercici 2023.

Entrega de premis i distincions COEAC 2022

Un cop finalitzada la Junta/Assemblea General, es va donar pas a l’acte de lliurament de premis i distincions, que per cinquè any consecutiu s’ha convertit en un reconeixement al treball i talent dels professionals de l’enginyeria agronòmica de totes les generacions. Es va recuperar, així, la presencialitat d’aquest acte, que durant dos any s’havia celebrat telemàticament, degut a la pandèmia. L’acte va ser molt dinàmic, ja que hi van participar tots els membres de la Junta de Govern, presentant i entregant guardons.

Benvinguda als nous col·legiats i col·legiades

El delegat de Girona Josep Maria Vallès i el delegat de Lleida Domènec Vila van fer entrega del diploma i l’obsequi de benviguda als nous col·legiats i col·legiades presents a l’acte:

• Marc Cuesta Vendrell
• Pablo Gerardo Bentancur Carnota
• Helena Camats Terré
• Josep Usall Rodié
• Neus Vallverdú Josa
• David Traguany Casalilla
• Mariona Clivillé Sisó

V Premi d’Excel·lència al Millor Treball Final de Màster en Enginyeria Agronòmica

En aquesta cinquena edició del premi que organitzem amb la col·laboració de l’IRTA i que distingeix el millor treball final del curs acadèmic 2021-2022 del Màster en Enginyeria Agronòmica, el jurat va decidir atorgar-li a Marc Cuesta Vendrell, pel seu treball “Projecte d’una formatgeria amb una capacitat de producció anual total de 94 t de formatge cendrat o a la ratafia situada a Riudellots de la Selva (Girona)”.

El vocal de Lleida, Víctor Falguera, i la directora de recursos humans de l’IRTA, Montse Satorra, van fer entrega d’un xec i un diploma al guanyador d’aquest any. Satorra va destacar la seva excel·lència i talent. Tot seguit, el company Marc Cuesta va fer un breu discurs d’agraïment.

Enhorabona!

Més informació sobre aquest premi aquí.

V Concurs de Fotografia

La vocal de Girona Imma Malet i el vocal de Tarragona Carlos Ferré van fer entrega dels premis al guanyador i finalistes del V Concurs de Fotografia del COEAC.

Guanyador del Concurs:

  • Xavier Coll Gilabert, per la fotografia:Glaçada històrica a ponent, 3 d’abril de 2022

Finalistes presents a l’acte:

  • Josep Papió Toda, per la fotografia: Assessorament a peu de camp
  • Gabriel Sanz Baeza, per la fotografia: Arnes protegides dels óssos
  • Helena Camats Terré, per la fotografia: En producció
  • Meritxell Jardi Llambrich, per la fotografia: Plantes d’arròs en estat vegetatiu

Podeu veure les fotografies guanyadores aquí.

50 anys de col·legiació

Per tal d’homenatjar als col·legiats que ja porten més de 50 anys formant part del Col·legi, el delegat de Tarragona Joan Viñas i la delegada de Barcelona Mercè Raventós van fer entrega d’un reconeixement especial als companys presents a l’acte:

  • Isidre Roca Miralpeix
  • Lluis A. Segarra T-Riverola
  • Amadeo Quintana Creus

Que siguin molts anys més!

Col·legiada d’Honor

El vicedegà Josep Maria Dilmé va fer entrega de la placa de Col·legiada d’Honor a Silvia Burés Pastor, segons acord de la Junta/Assemblea General del 7 de desembre de 2021.

Tot seguit, la companya va pronunciar unes paraules d’agraïment per aquesta distinció.

III Premi Alimentem el Món

En aquesta tercera edició, el jurat del Premi Alimentem el Món, que està patrocinat per la Caixa d’Enginyers, l’ha atorgat al projecte “APPAT. Alimentació de proximitat per a tothom”, impulsat per l’Etnogràfica.

El vocal d’afers exteriors Carlos Estaran i el director de Banca Institucional de Catalunya i Balears del Grup Caixa d’Enginyers Eduard Barcons van entregar el premi a Marta Ruiz Pascua.

Més informació sobre aquest premi aquí.

V Gent per Canviar el Món

El vocal de Barcelona Fran Garcia va lliurar el reconeixement Gent Per Canviar El Món a José Antonio Martínez Casasnovas, per la seva contribució a la recerca i desenvolupament de l’agricultura de precisió.

Més informació sobre aquest premi aquí.

 

Enhorabona a tots els premiats i premiades, i gràcies per demostrar, una vegada més, que els enginyers i enginyeres agrònomes #PodemCanviarElMón

Copa a peu dret i sopar de retrobament

Un cop finalitzada l’entrega de premis i distincions del COEAC 2022, els companys i companyes presents vam poder gaudir d’una estona de descans-networking, tot prenent una copa de cava a peu dret, i al posterior sopar de Nadal al mateix hotel. Allà vam poder retrobar-nos després d’uns mesos, conèixer els nous companys i companyes, intercanviar experiències i felicitar els companys premiats, entre d’altres.

Després del sopar, va ser el moment del sorteig, en què van tocar a diferents companys una espatlla de pernil i productes de merchandising del Col·legi.

Però això no va ser tot, un cop finalitzat el sorteig, el prestigiós il·lusionista Pere Rafart, el solsoní que va deixar bocabadat el Leonardo DiCaprio, va fer un seguit de trucs de màgia als enginyers i enginyeres agrònomes presents, que es van quedar de pedra. De fet, alguns d’ells van haver de sortir com a voluntaris del mag.

Un any més, aquesta Junta/Assemblea General ha estat un punt de trobada pels enginyers i enginyeres agrònomes d’arreu de Catalunya, i ha permès fer un balanç, donar idees i ajudar perquè puguem seguir treballant conjuntament per la professió.

Moltes gràcies a totes i tots per la vostra participació i que tingueu un bon final d’any. Fins la propera!

Galeria de fotos

 

Share This Post