Inici » Àgora » Èxit d’assistència a la jornada sobre la Nova PAC 2023-2027

Èxit d’assistència a la jornada sobre la Nova PAC 2023-2027

Èxit d’assistència a la jornada sobre la Nova PAC 2023-2027

Nova PAC 2023-2027

La nova Política Agrària Comuna (PAC) redefineix els ajuts directes, la condicionalitat reforçada i els eco règims com a principals novetats i estableix un nou marc de desenvolupament rural pel període 2023-2027. Donada la importància que té la seva entrada en vigor, vam organitzar una jornada per explicar els aspectes més rellevants del proper període d’ajuts de la PAC.

Crònica de la jornada

La jornada va tenir lloc el passat dilluns 13 de febrer; estava organitzada pel COEAC, el CETAFC i el CEFC, i va comptar amb l’assistència de més de 130 persones.

La presentació de la jornada va anar a càrrec de Conxita Villar, degana del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya (COEAC). Villar va donar la benvinguda, i va introduir la jornada, explicant que ens trobem en un moment de canvi, en què ens hem d’adaptar a la situació. Per fer-ho, hem d’implementar una estratègia que prioritzi la sostenibilitat, que fomenti la competitivitat i la productivitat de les explotacions.

Les ponències van anar a càrrec dels experts en la temàtica Valentí Marco, subdirector general de Gestió i Control d’Ajuts Directes de la Generalitat de Catalunya, i Laura Dalmau, subdirectora general de Planificació Rural de la mateixa. El primer va parlar sobre “els ajuts directes en els períodes 2023-2027”, i la segona, sobre “els ajuts de desenvolupament rural en la PAC 2023 – 2027”.

La sessió va ser una bona oportunitat per aclarir els dubtes que van sorgir entre els assistents; dubtes sobre la nova PAC que els dos experts van anar resolent.

Per altra banda, la moderadora de la sessió va ser Montse Bas, degana del Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya (CETAFC), i l’encarregat de fer la cloenda de la jornada va ser Mario Beltran, vicedegà del Col·legi Oficial de l’Enginyeria de Forest de Catalunya (CEFC). Tots ells van deixar clar que cal incrementar els compromisos mediambientals, i incentivar els joves i la condicionalitat social.

Vídeo complet sessió

Documents de presentació de la jornada

Més informació

  

Share This Post