La política agrària comuna evoluciona per afrontar els reptes del canvi climàtic, la globalització i donar suport a les properes generacions de agricultors europeus.
L’1 de juny de 2018, la Comissió Europea va presentar les propostes legislatives sobre el futur de l’alimentació i l’agricultura.
Segons la Comissió Europea les noves propostes legislatives de la Política agrària comuna (PAC) s’hauran d’adaptar a un nou context pressupostari, a una “actualització” dels objectius, a la continuació en la recerca de la simplificació que passa per una major subsidiarietat als estats membres (EM) que hauran de dissenyar els futurs plans estratègics adaptats a la seva singularitat dintre dels objectius i els indicadors comunitaris recollits en la nova legislació.
Es pretén que la PAC continuï sent una política destinada a donar suport als agricultors europeus i garantir la seguretat alimentària europea, alhora que garanteix un sector agrícola resistent, sostenible i competitiu, però també amb una disminució de la fitxa financera recollida en el proper marc financer 2021-2027.
Documents disponibles en castellà:
Normes sobre els futurs plans estratègics de la PAC – Proposta de regulació COM(2018) 392
Regulació en el futur dels mercats – Proposta regulació OCM COM(2018) 394
Fitxa financera de la futura reforma PAC – Proposta financera COM(2018) 393
Fitxa financera de la futura reforma PAC – Annexes a la proposta financera COM(2018) 393
Font: DARP