Inici » Àgora » L’AQPE ha participat en el 2n International Forum on Professional Engineering a Toulouse

L’AQPE ha participat en el 2n International Forum on Professional Engineering a Toulouse

L’AQPE ha participat en el 2n International Forum on Professional Engineering a Toulouse

El passat divendres, 8 de juny, en l’Ecole Nationale de l’Aviation Civile (ENAC) a Toulouse (França) es va celebrar el 2n International Forum on Professional Engineering, com a continuació de l’anterior celebrat el 2017 a Barcelona (organitzat per AQPE i AIPE).

Aquest 2n Fòrum ha estat organitzat per la SNIPF (Société Nationale des Ingénieurs Professionnels de France) a Toulouse, Capital Europea de l’aeronàutica i l’espai. AQPE ha estat present amb la seva associació germana AIPE, Asociación de Ingenieros Profesionales de España. Els representants d’AQPE han estat Josep Canós, degà del COEIC i vicepresident de l’AQPE; Francesc Gonzalez, director general de l’AQPE; Josep Grinyó, vocal d’ACET i membre del Comitè Avaluador de l’AQPE; Joaquim Llagostera, secretari del CECCP i membre del Comitè de Direcció de l’AQPE; Toni Molina, secretari general de l’AQPE; Josep Maria Montagut, vocal de l’AEIC i membre del Comitè Avaluador de l’AQPE; Ma. de los Angeles Pita, gerent del CETIG i membre del Comitè de Direcció de l’AQPE i Elisabet Rodriguez, coordinadora de l’AQPE.

El vespre del dia anterior, el dia 7 de juny, es va celebrar un sopar amb representants de les institucions presents a la sessió.

Aquest segon fòrum ha reunit, com a l’edició anterior, delegacions d’enginyers experts de França, Alemanya, Espanya, Itàlia i Holanda.

Els experts internacionals han detallat el model de certificació professional d’enginyers dels seus països. S’ha resaltat la importància de la certificació per competències per al món professional de l’enginyeria, per a les empreses, per a les administracions i per a la societat en general.

El sistema de certificació neix com una necessitat de resposta a la identificació dels professionals millor capacitats, i ajuda a distingir els bons enginyers, així com la importància de generar un marc internacional de certificacions professionals a nivell europeu.

Després de les presentacions es va celebrar un dinar i finalment es van visitar les instal·lacions de l’Ecole Nationale d’Aviation Civile a Toulouse.

Aquesta jornada continuarà a Itàlia l’any 2019  i a Holanda l’any 2020,  per donar continuïtat a aquest acte anual de tots els enginyers professionals europeus.

Font: AQPE

Share This Post