Inici » Àgora » Futur de la política agrària comuna

Futur de la política agrària comuna

Futur de la política agrària comuna

La política agrària comuna evoluciona per afrontar els reptes del canvi climàtic, la globalització i donar suport a les properes generacions de agricultors europeus.

L’1 de juny de 2018, la Comissió Europea va presentar les propostes legislatives sobre el futur de l’alimentació i l’agricultura.

Segons la Comissió Europea les noves propostes legislatives de la Política agrària comuna (PAC) s’hauran d’adaptar a un nou context pressupostari, a una “actualització” dels objectius, a la continuació en la recerca de la simplificació que passa per una major subsidiarietat als estats membres (EM) que hauran de dissenyar els futurs plans estratègics adaptats a la seva singularitat dintre dels objectius i els indicadors comunitaris recollits en la nova legislació.

Es pretén que la PAC continuï sent una política destinada a donar suport als agricultors europeus i garantir la seguretat alimentària europea, alhora que garanteix un sector agrícola resistent, sostenible i competitiu, però també amb una disminució de la fitxa financera recollida en el proper marc financer 2021-2027.

Documents disponibles en castellà:

Normes sobre els futurs plans estratègics de la PAC – Proposta de regulació COM(2018) 392

Annexes a les normes sobre els futurs plans estratègics de la PAC – Annexes a la proposta de regulació COM(2018) 392

Regulació en el futur dels mercats – Proposta regulació OCM COM(2018) 394

Fitxa financera de la futura reforma PAC – Proposta financera COM(2018) 393

Fitxa financera de la futura reforma PAC – Annexes a la proposta financera COM(2018) 393

Font: DARP

Share This Post