Inici » Àgora » Gran ressò mediàtic del V Congrés Nacional d’Enginyers Agrònoms

Gran ressò mediàtic del V Congrés Nacional d’Enginyers Agrònoms

Gran ressò mediàtic del V Congrés Nacional d’Enginyers Agrònoms

L’impacte del V Congrés Nacional d’Enginyers Agrònoms ha anat més enllà de ser una trobada estatal d’experts per millorar la competitivitat de la indústria agroalimentària i fer front al repte demogràfic.

En el marc de la conjuntura actual, la trobada ha estat una font d’informació autèntica per als mitjans de comunicació per abordar temes d’actualitat com l’encariment de la cistella de la compra, la crisi energètica, el canvi climàtic i la seva relació amb el sector. agroalimentari.

I és que durant tres dies s’han reunit en un mateix espai personalitats de primer nivell de la indústria agroalimentària, des d’enginyers agrònoms, directius d’empreses i organitzacions com la FAO, consellers d’agricultura autonòmics, universitats i fins i tot el Ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, les declaracions de tots ells han ocupat espais de nombroses capçaleres.

En aquest sentit, la trobada ha fet parlar molt amb una difusió de més de 180 notícies publicades, entre les quals destaquen nombrosos impactes en premsa general i especialitzada, ràdio i televisió.

Sens dubte una gran acollida mediàtica que des de l’organització del V Congrés Nacional d’Enginyers Agrònoms han agraït enormement, per la visibilitat que ha suposat aquest altaveu informatiu per a un sector com el de l’enginyeria agrònoma, la tasca del qual és clau per al desenvolupament econòmic de la societat tot i ser encara un actor desconegut per part d’ella.

A continuació, detallem una selecció dels impactes més rellevants de la trobada a premsa, ràdio i televisió:

Nota de premsa

Luis Planas anuncia al V Congrés Nacional d’Enginyers Agrònoms una inversió de més de 800 milions d’euros per al regadiu sostenible

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha protagonitzat avui l’acte de cloenda del V Congrés Nacional d’Enginyers Agrònoms, que durant tres dies ha reunit centenars d’agents del sector a la Llotja de Lleida.

  • Aquesta inversió procedeix del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) per millorar la sostenibilitat i la competitivitat del sector agroalimentari. I és que per al ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació “el futur del sector agroalimentari es troba en l’agricultura de precisió i en la necessitat d’utilitzar millor tots els instruments a la nostra disposició a l’àmbit del regadiu sostenible”.
  • La trobada, organitzada per l’Associació Nacional d’Enginyers Agrònoms (ANIA), el Consell General de Col·legis Oficials d’Enginyers Agrònoms (CGCOIA) i el Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya (COEAC), ha reunit des del dilluns 26 de setembre, a La Llotja de Lleida, centenars d?agents del sector, entre enginyers agrònoms, empreses, universitats, administracions i directius autonòmics.
  • Els especialistes han abordat en diferents debats reptes a què s’enfronta el sector com la despoblació rural, que pot comportar l’escassetat d’aliments, l’encariment de la cistella de la compra, el cost energètic en la producció d’aliments i el paper de les noves tecnologies al sector. Tot en el context actual de crisi energètica i de canvi climàtic.

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha estat el convidat d’excepció per a la cloenda del V Congrés Nacional d’Enginyers Agrònoms, organitzat per l’Associació Nacional d’Enginyers Agrònoms (ANIA), el Consell General de Col·legis Oficials d’Enginyers Agrònoms (CGCOIA) i el Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya (COEAC).

La trobada que s’està celebrant des del dilluns 26 de setembre a La Llotja de Lleida, finalitza avui dimecres 28 de setembre la nova edició, amb la participació de Luis Planas, que ha destacat en la seva intervenció el paper dels enginyers agrònoms per impulsar la R+D+i al sector agrari, concloent el seu discurs amb la mirada posada en el futur del sector. En aquest sentit, el ministre d‟Agricultura, Pesca i Alimentació ha apuntat al‟agricultura de precisió i al fet d‟aconseguir implantar un regadiu sostenible per transformar i modernitzar el sector.

Així ho ha manifestat durant la seva intervenció: “El futur del sector agroalimentari es troba a l’agricultura de precisió i en la necessitat d’utilitzar millor tots els instruments a la nostra disposició en l’àmbit del regadiu sostenible”. A continuació d’aquestes declaracions ha anunciat: “Dedicarem al pla de recuperació més de 800 milions d’inversió per fer més sostenible el nostre regadiu, juntament amb la contribució de les comunitats autònomes i de les comunitats de regants”.

I ha afegit: “Tenim en aquest moment el 22,4% de la nostra superfície agrària útil, aproximadament 3.800.000 hectàrees a regadiu. La meitat d’aquesta superfície amb un regadiu de precisió, però hem de continuar avançant en un context on molt possiblement tindrem menor disposició de recursos hídrics, però amb més necessitat de regar-ne més, ja que aquest 22,4% correspon a més d’un 66 % de la producció global del nostre sector primari a la producció vegetal”.

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha protagonitzat avui l’acte de cloenda del V Congrés Nacional d’Enginyers Agrònoms, que durant tres dies ha reunit centenars d’agents del sector a la Llotja de Lleida.

Aquesta inversió procedeix del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) per millorar la sostenibilitat i la competitivitat del sector agroalimentari. I és que per al ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació “el futur del sector agroalimentari es troba en l’agricultura de precisió i en la necessitat d’utilitzar millor tots els instruments a la nostra disposició a l’àmbit del regadiu sostenible”.

La trobada, organitzada per l’Associació Nacional d’Enginyers Agrònoms (ANIA), el Consell General de Col·legis Oficials d’Enginyers Agrònoms (CGCOIA) i el Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya (COEAC), ha reunit des del dilluns 26 de setembre, a La Llotja de Lleida, centenars d’agents del sector, entre enginyers agrònoms, empreses, universitats, administracions i directius autonòmics.

Els especialistes han abordat en diferents debats reptes a què s’enfronta el sector com la despoblació rural, que pot comportar l’escassetat d’aliments, l’encariment de la cistella de la compra, el cost energètic en la producció d’aliments i el paper de les noves tecnologies al sector. Tot en el context actual de crisi energètica i de canvi climàtic.

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha estat el convidat d’excepció per a la cloenda del V Congrés Nacional d’Enginyers Agrònoms, organitzat per l’Associació Nacional d’Enginyers Agrònoms (ANIA), el Consell General de Col·legis Oficials d’Enginyers Agrònoms (CGCOIA) i el Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya (COEAC).

La trobada que s’està celebrant des del dilluns 26 de setembre a La Llotja de Lleida, finalitza avui dimecres 28 de setembre la nova edició, amb la participació de Luis Planas, que ha destacat en la seva intervenció el paper dels enginyers agrònoms per impulsar la R+D+i al sector agrari, concloent el seu discurs amb la mirada posada en el futur del sector. En aquest sentit, el ministre d‟Agricultura, Pesca i Alimentació ha apuntat al‟agricultura de precisió i al fet d‟aconseguir implantar un regadiu sostenible per transformar i modernitzar el sector.

Així ho ha manifestat durant la seva intervenció: “El futur del sector agroalimentari es troba a l’agricultura de precisió i en la necessitat d’utilitzar millor tots els instruments a la nostra disposició en l’àmbit del regadiu sostenible”. A continuació d’aquestes declaracions ha anunciat: “Dedicarem al pla de recuperació més de 800 milions d’inversió per fer més sostenible el nostre regadiu, juntament amb la contribució de les comunitats autònomes i de les comunitats de regants”.

I ha afegit: “Tenim en aquest moment el 22,4% de la nostra superfície agrària útil, aproximadament 3.800.000 hectàrees a regadiu. La meitat d’aquesta superfície amb un regadiu de precisió, però hem de continuar avançant en un context on molt possiblement tindrem menor disposició de recursos hídrics, però amb més necessitat de regar-ne més, ja que aquest 22,4% correspon a més d’un 66 % de la producció global del nostre sector primari a la producció vegetal”.

Notícies relacionades

  

Share This Post