Inici » Àgora » Jornada: “Enginyeria, Societat i Voluntariat”

Jornada: “Enginyeria, Societat i Voluntariat”

Jornada: “Enginyeria, Societat i Voluntariat”

Enginyeria, Societat i Voluntariat.

El passat dimarts 30 de novembre els Enginyers Agrònoms vam assistir a l’acte dels enginyers voluntaris dels quals formem part a la jornada “Enginyeria, Societat i Voluntariat”.

Aquesta jornada es va celebrar a la seu dels Enginyers Industrials de Catalunya, amb un diàleg sobre “Enginyeria, Societat i Voluntariat” entre Joan Majó, exministre i antic degà dels Enginyers Industrials de Catalunya, i Rosa Balaguer, directora general del Casal dels Infants.

Durant l’acte, es van presentar els diferents projectes i experiències de voluntariat dels Enginyers Voluntaris. El president de la Comissió d’Acció Social dels Enginyers Industrials de Catalunya, Estanislau Sunyer, va destacar que l’objectiu d’Enginyers Voluntaris és “facilitar professionals amb coneixements tècnics i de gestió a les entitats del Tercer Sector i, d’aquesta manera, millorar el món i les persones i retornar a la societat el que ens ha donat”.

Majó va destacar que “estem en una societat insostenible, no només ecològicament sinó també socialment, on cal refer la sostenibilitat ecològica i també la social”. En aquest sentit, Majó va assenyalar que els professionals de l’Enginyeria tenen molt per fer ja que “la tecnologia converteix els coneixements en utilitat” però també va afegir que “és important no oblidar que l’avenç tecnològic ha d’anar en paral·lel amb la regulació i el progrés social”.

Per a Rosa Balaguer, l’actual repte és evitar la bretxa digital: “la tecnologia és útil i necessària” i ha defensat la gran tasca de les persones voluntàries: “és necessari acompanyar als infants i a les famílies per aconseguir que es faci un bon ús d’aquests recursos digitals”.

Font: EIC

Video de la jornada Enginyeria, Societat i Voluntariat.

Share This Post