Inici » Àgora » Es constitueix el Fòrum d’Alt Nivell de la Indústria Espanyola liderat pel IIE

Es constitueix el Fòrum d’Alt Nivell de la Indústria Espanyola liderat pel IIE

Es constitueix el Fòrum d’Alt Nivell de la Indústria Espanyola liderat pel IIE

L’Institut de l’Enginyeria d’Espanya ha estat convidat a la constitució del Fòrum d’Alt Nivell de la Indústria Espanyola, que ha tingut la seva primera reunió el 21 de desembre. En el qual es va decidir, per proposta directa del secretari general d’Indústria, D. Raúl Blanco, que sigui el IIE el que presideixi el Grup de Treball per al Pacte d’Estat per la Indústria, com a conseqüència de la iniciativa promoguda pels enginyers. L’IIE és una entitat totalment transversal, que gaudeix de gran prestigi i independència per liderar aquest Grup.

El Fòrum d’Alt Nivell de la Indústria Espanyola, és un òrgan de caràcter consultiu, assessor i de col·laboració entre les administracions públiques i 30 organitzacions empresarials i sindicals per abordar la nova política industrial de l’Estat. S’ha constituït amb el principal objectiu d’establir un Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que se centri en la política industrial i comptarà amb una dotació de recursos públics de 2.853 milions d’euros per als pròxims tres anys.

El secretari general d’Indústria va establir que “el Pla és una oportunitat històrica pels recursos que anem a disposar en un moment crucial per a donar-li la volta a aquesta situació de crisi econòmica amb uns objectius clars: la digitalització, la transició ecològica, la cohesió territorial i la igualtat de gènere “. A més, el Pla recull un important grup de reformes i inversions orientades a reforçar i impulsar la indústria espanyola, augmentant la productivitat de l’economia i el creixement potencial mitjançant el reforç de les seves capacitats i resiliència, alhora que l’acompanya, des el sector públic, en la doble transició ecològica i digital. Per a això es promouran quatre grans àmbits estratègics: digitalització, modernització i sostenibilitat, impuls d’indústries tractores i verds, i economia circular.

Les actuacions més importants d’aquest pla seran:

  • Impulsar la modernització i la productivitat de l’ecosistema espanyol.
  • Aprofitar el potencial disruptiu que ofereixen les dades i la seva explotació.
  • Donar suport i reforçar la transició de la indústria espanyola.
  • Reorientar i fomentar la creació d’empreses enfocades a reptes globals.
  • Implementar instruments per reforçar la generació d’ocupació i negoci.
  • Desenvolupar cadenes de valor definits per la Comissió Europea.

És un privilegi i un orgull per a l’Institut de l’Enginyeria d’Espanya ser els líders d’aquest projecte tan ambiciós i necessari per a la indústria, que aconsegueixi elevar el PIB, generant llocs de treball estables i de qualitat per seguir estant a l’avantguarda de l’ món i que ens faci créixer com a societat.

Aquest és un gran reconeixement per a l’Institut de l’Enginyeria d’Espanya, presidit per José Trigueros, i no hagués estat possible sense la dedicació del nostre Comitè d’Industrialització presidit per D. Jaume de Rábago, i anteriorment per D. Luis Vilches i dels expresidents de l’IIE, D. Carles de la Álamo i D. Manuel Moreu que van iniciar tot el procés, i després de diversos anys de dur i constant treball darrere de l’Pacte d’Estat per la Indústria, per fi el seu esforç està donant resultats.

Font: IIE

Share This Post