El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Lleida, Toni Postius, va explicar dilluns al nostre col·lectiu professional la situació en què es troba la tramitació d’aquest gran sector industrial “que marcarà un punt d’inflexió en el creixement i desenvolupament de la ciutat de Lleida”
La delegació a Lleida del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya va acollir el dilluns 21 de març a la tarda una jornada informativa sobre el nou polígon industrial de Torreblanca-Quatre Pilans, a càrrec de Toni Postius, primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme de la Paeria de Lleida.
La trobada es va celebrar dins del procés participatiu endegat per a l’elaboració del Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica i fruit de la jornada celebrada el mes passat a la Llotja sobre Torreblanca, ja que el COEAC va sol·licitar aleshores poder celebrar una jornada específica pels nostres col·legiats atesa la importància del nou polígon per al futur de les Terres de Lleida.
Postius va explicar als assistents la situació en la qual es troba la tramitació d’aquesta nova gran àrea industrial, amb els treballs que s’estan duent a terme dins de la fase d’avanç d’aquesta figura de planejament urbanístic, i va recollir les aportacions i resoldre els dubtes dels professionals que van assistit a la trobada.
“Aquest és un projecte que marcarà un punt d’inflexió en el creixement i desenvolupament de la ciutat, i prova d’això és que l’ajuntament està rebent moltes peticions d’informació de diferents empreses que volen implantar-s’hi”, va afirmar el regidor. Postius destacà que “els treballs del Pla Director avancen a bon ritme i la coordinació entre la Generalitat i la Paeria és constant per poder complir amb els terminis i que Torreblanca sigui una realitat en breu”.
Aquest Pla Director ha de permetre posar al mercat d’aquí a un any més de 240 hectàrees de sòl industrial i logístic, amb connexió ferroviària i capacitat per a disposar de parcel·les de diferents mides per encabir tota mena de projectes empresarials, inclosos els de grans dimensions.
Actualment, està obert el procés de participació ciutadana al web participa.gencat.cat per tal d’incorporar propostes i opinions del conjunt de la ciutadania, en especial, dels actors més vinculats amb el projecte.
Una vegada acabi el procés participatiu, es redactarà el primer document concret del PDUAE, que aprovarà inicialment la Comissió territorial d’urbanisme de Catalunya, previsiblement durant la primavera de 2022.
S’obrirà llavors el preceptiu període d’informació pública per presentar al·legacions. Aquestes donaran la forma final al document del PDUAE que la mateixa Comissió de territorial d’urbanisme de Catalunya aprovarà definitivament el segon semestre de 2022. El Pla entrarà en vigor en ser publicat al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).