Inici » Àgora » “La Sanidad Vegetal en la Agricultura y la Silvicultura: Retos y Perspectivas para la próxima década” (R. Jiménez, M. López, R. Albajes. 2023)

“La Sanidad Vegetal en la Agricultura y la Silvicultura: Retos y Perspectivas para la próxima década” (R. Jiménez, M. López, R. Albajes. 2023)

“La Sanidad Vegetal en la Agricultura y la Silvicultura: Retos y Perspectivas para la próxima década” (R. Jiménez, M. López, R. Albajes. 2023)

La Sanidad Vegetal en la Agricultura y la Silvicultura

Publicacions

Llibre l’autor del qual és Rafael M. Jiménez Díaz, Dr. Enginyer Agrònom, Catedràtic Emèrit, Universitat de Córdoba, juntament amb els Professors Milagros López i Ramón Albajes. L’elaboració del llibre ha estat promoguda per la Reial Acadèmia d’Enginyeria d’Espanya (RAIG) amb el suport del Centre d’Investigacions en Agrotecnologia de Lleida, Agrotecnio Center.

Aquest llibre pretén mostrar resumidament al lector no familiaritzat amb la Sanitat Vegetal el paper que aquesta exerceix en l’agricultura i la silvicultura i albirar el que pot tenir en el futur proper, per al qual s’anuncien canvis substancials en el sistema agroalimentari mundial. L’oportunitat del dit objectiu és doble. D’una banda, per la rellevància que l’Assemblea General de les Nacions Unides va reconèixer la Sanitat Vegetal en declarar el 2020 com a Any Internacional de la Sanitat Vegetal, celebració que va ser perllongada el 2021 com a conseqüència de la pandèmia causada per la Covid-19.

La conscienciació social als països del món desenvolupat que una alimentació suficient i saludable és indispensable per millorar la salut de la població, juntament amb l’evidència que les zoonosis i les contaminacions dels productes vegetals amb patògens humans i fongs toxigènics repercuteixen sobre la salut humana, han afavorit la consideració unitària del sistema sanitari humà, ramader, agrícola i mediambiental donant lloc a un concepte explícitament formulat sota el nom de Salut Única o Global (One Health) (Capua, 2020).

Disponibilitat del llibre

Es troba disponible de manera online i gratuïta 

Llegeix-lo aquí:

       

Share This Post