Inici » Àgora » La companya Rosa Maria Poch reelegida presidenta del Grup ITPS de la FAO

La companya Rosa Maria Poch reelegida presidenta del Grup ITPS de la FAO

La companya Rosa Maria Poch reelegida presidenta del Grup ITPS de la FAO

Poch inicia el seu segon mandat com a presidenta del Grup Intergovernamental Tècnic de Sòls (ITPS) de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO)

La companya va ser nomenada presidenta l’octubre de 2018 a Roma i, quatre anys després, ha estat reelegida a la 17a reunió de l’ITPS i ocuparà el càrrec fins el 2025, amb el canadenc David Lobb com a vicepresident.

El Grup Intergovernamental Tècnic de Sòls (ITPS) està dedicat als principals problemes del sòl a escala mundial, com ara la desertificació o el canvi climàtic. La companya és l’única representant de l’Estat espanyol d’aquest grup i una de les cinc europees al Panell, format actualment per 27 experts d’arreu del món.

La companya explica que “Podem ser membres de l’ITPS per un màxim de dos mandats”. Ara, una de les tasques més importants és fer el segon Informe de l’Estat del Recurs Sòl del Món, que es publicarà el 2025 i “serà molt important per decidir polítiques que assegurin alimentació de qualitat per tot el món davant de reptes com la crisi climàtica global”.

“Ja hem començat a treballar en aquest diagnòstic de com afecten a nivell regional els diferents riscos -erosió, pèrdua de matèria orgànica, salinització, compactació, desequilibris de nutrients, etc.-  i quines són les prioritats d’ara en endavant quant al maneig sostenible dels sòls“, detalla l’enginyera agrònoma. Un altre dels reptes és realitzar la transició de l’Aliança Mundial de Sòls  perquè tingui un estatus dins de la FAO que dicti normes de compliment pels Estats membres sobre el maneig sostenible dels sòls“, ja que actualment només pot emetre orientacions i recomanacions que molt sovint els Estats deixen de banda”.

Font: Web de la Universitat de Lleida

Rosa Maria Poch

Rosa Maria Poch Claret és enginyera agrònoma i catedràtica d’Edafologia de la Universitat de Lleida (UdL). Exerceix de professora de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA), on també és membre del grup de recerca de Sòls i Aigües.

Les seves línies d’investigació se centren en la gènesi i micromorfologia de sòls, temes de degradació i conservació, i geoarqueologia. És membre de l’Institut d’Estudis Catalans i membre honorària de la Unió Internacional de la Ciència del Sòl.

Des del Col·legi felicitem a la companya per la reelecció a la presidència de l’ITPS i li desitgem molts èxits en aquesta nova etapa!

      

Share This Post