Inici » Àgora » Molt bona valoració del Curs avançat de QGIS aplicat a la Gestió de Serveis municipals i espais verds.

Molt bona valoració del Curs avançat de QGIS aplicat a la Gestió de Serveis municipals i espais verds.

Molt bona valoració del Curs avançat de QGIS aplicat a la Gestió de Serveis municipals i espais verds.

Barcelona, 8, 15 i 22 Juny de 2017.

Aquest mes de juny ha tingut lloc la 1a edició del Curs avançat de QGIS aplicat a la Gestió de Serveis municipals i espais verds, amb molt bona valoració per part dels assistents.

Aquest mes de juny ha tingut lloc la 1a edició del Curs avançat de QGIS aplicat a la Gestió de Serveis municipals i espais verds, amb molt bona valoració per part dels assistents.

Es tracta d’un nou curs que hem desenvolupat conjuntament amb l’enginyeria del company, Gustau Carrillo, VÈRTEX Agroforestal, i el que es pretenia era ampliar els coneixements amb l’ús de les potents eines d’anàlisi espaial ràster i vectorial de les que disposa QGIS, conèixer més cartografia existent a la xarxa totalment gratuïta, així com de base de dades espaials a les que s’hi pot connectar per tal de crear un “SIG Municipal propi” que serveixi per a gestionar els serveis i equipaments, calcular rendiments, dur el manteniment i preparar ofertes de concursos tant des de el punt de vista del tècnic de l’ajuntament com del tècnic de l’empresa de serveis municipals.

Resultat enquesta de satisfacció

 
Contingut del curs 4,6
Qualitat del ponent 5,0
Documentació 4,4
Us ha aportat informació interessant 4,8
Ha valgut la pena assistir-hi 4,8
Organització, horaris, coordinació 4,6
Preu del curs 4,1
Equipament i condicions de la sala 4,5
Grau de satisfacció en general 4,6

En aquest curs, els alumnes han pogut familiaritzar-se amb eines que els serviran en un futur de forma genèrica per a diferents tasques com ara: l’inventari del mobiliari municipal,  gestió d’espais verds, neteja de carrers, optimització de recollida d’escombraries, manteniment de camins, enllumenat, clavegueram, càlcul de rendiments, gestió de paviments, senyalització horitzontal i vertical, patrimoni arqueològic i arquitectònic, gestió d’àrees d’interès turístic, ubicació de serveis socials, habitatge, etc.

Han posat en pràctica els coneixements adquirits, creant un exemple de projecte SIG d’un municipi des de zero, així com la creació i estructuració d’algunes capes que representen alguns serveis municipals.

A més van fer una breu aproximació a les bases de dades PostgreSQL/PostGIS ideals per a automatitzar tasques com ara: geoprocessos, alertes, traçabilitat, segmentació dinàmica, històrics, altes, baixes, etc., …

ALGUNS COMENTARIS DELS ASSISTENTS

  • El recomano, és seriós i avançat i realment s’aprenen les coses.
  • El recomanaria per la seva habilitat i aplicació pràctica.
  • El temari ha estat ben estructurat i molt ben explicat.
  • És una bona manera de conèixer la potencia del QGIS.
  • És força aplicat.

 

Moltes gràcies a tots per la participació i per haver confiat en l’oferta formativa del COEAC. Mil Gràcies!!

Share This Post