Inici » Àgora » Nou Butlletí QAliment

Nou Butlletí QAliment

Nou Butlletí QAliment

Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

El butlletí QAliment neix amb la intenció de ser una eina àgil a través de la qual el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació contribuirà a transmetre, amb periodicitat mensual, informació relacionada amb la qualitat dels aliments i la lluita contra els fraus.

El butlletí QAliment neix amb la intenció de ser una eina àgil a través de la qual el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació contribuirà a transmetre, amb periodicitat mensual, informació relacionada amb la qualitat dels aliments i la lluita contra els fraus.

Tractarà aspectes generals alimentaris sobre la lluita contra el frau alimentari (amb informació sobre el control oficial), sobre l'etiquetatge dels aliments (amb informació útil per a la confecció d'etiquetes i descripció d'errors més freqüents). I també tractarà aspectes de qualitat d'interès sectorial, relacionats amb productes concrets i la seva regulació específica, com ara carn i derivats carnis, productes vitivinícoles, fruites i hortalisses, olis vegetals, mel, productes de la pesca, etc.

En general, s'informarà també de novetats en la normativa reguladora, aspectes crítics de qualitat en el procés d'elaboració i comercialització dels productes, documents d'interès interpretatius, guies, consultes i altres eines o utilitats i material divulgatiu) i temes d'actualitat, com ara  notícies, jornades i cursos, etc. 

L'objectiu del butlletí és facilitar la  difusió dels continguts que es van publicant al web del DARP http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/alimentacio/ directament al públic especialitzat i interessat en aquesta temàtica i per tant, vol facilitar als operadors de les empreses del sector alimentari la informació necessària per al compliment de la normativa vigent i l'assegurament de l'obtenció de productes de qualitat.

El destinataris principals del butlletí Qaliment són els tècnics i directius d'empreses alimentàries relacionats amb els processos productius i el control de la qualitat, els tècnics de l'administració pública amb tasques d'inspecció i control alimentari i tècnics d'empreses certificadores de productes alimentaris. 

Informació relacionada

Share This Post