Inici » Àgora » Nova APP mòbil FotoDUN per a enviar fotografies geoetiquetades com a suport als tràmits de les explotacions agràries a Catalunya

Nova APP mòbil FotoDUN per a enviar fotografies geoetiquetades com a suport als tràmits de les explotacions agràries a Catalunya

Nova APP mòbil FotoDUN per a enviar fotografies geoetiquetades com a suport als tràmits de les explotacions agràries a Catalunya

El DARP posa a disposició d’agricultors i ramaders l’aplicació mòbil FotoDUN

Aquesta actuació es situa en un context de perspectives de canvis, obrint una nova via de comunicació entre el ciutadà i l’administració, que s’inicia en el sistema de control dels ajuts de la Política Agrària Comuna (PAC)

L’aplicació mòbil FotoDUN serveix per a enviar fotografies geoetiquetades com a suport als tràmits de les explotacions agràries a Catalunya.

La Comissió Europea ha adaptat la normativa Comunitària per tal d’obtenir beneficis amb l’ús de les tecnologies, entre les quals destaquen les imatges del satèl·lit Sentinel-2 i l’aportació de fotografies geoetiquetades per part dels agricultors com a prova de control.

L’aplicació mòbil FotoDUN serveix per a enviar fotografies geoetiquetades com a suport als tràmits de les explotacions agràries a Catalunya. Les fotografies realitzades amb els mòbils s’envien al DARP directament i contenen el posicionament (amb una precisió mínima requerida), la data i altres paràmetres que les identifiquen. L’APP permet treballar amb mode “offline”.

Entre els avantatges pels agricultors, hi ha la possibilitat d’estalviar-se inspeccions, evitar possibles penalitzacions i relacionar-se amb l’administració de forma més eficient i col·laborativa.

La nova app es pot utilitzar per a l‘enviament de fotos com a suport d’una sol·licitud de canvi d’ús al SIGPAC, per justificar el compliment dels compromisos agroambiental, per a la identificació de cultius així com per altres requeriments del DARP (monitoratge, ajuts reestructuració de vinya, condicionalitat, entre d’altres).

El desenvolupament d’aquesta APP és el resultat de l’experiència prèvia realitzada al 2018 en la qual es van rebre al DARP unes 2.000 fotografies geoetiquetades que es van utilitzar per agilitzar, i com una prova de suport, per la resolució de les sol·licituds de modificació SIGPAC2018. Enguany, amb la nova APP, s’amplien les finalitats.

Font: DARP

Share This Post