Inici » Àgora » Signat un acord per la creació d’una Plataforma Europea de Certificació de Professionals

Signat un acord per la creació d’una Plataforma Europea de Certificació de Professionals

Signat un acord per la creació d’una Plataforma Europea de Certificació de Professionals

Acord per a la creació d’una Plataforma Europea de Certificació de Professionals

Després de les reunions realitzades el 2017 i 2018 a Barcelona i Toulouse respectivament, el 28 de maig ha tingut lloc a Roma el III Fòrum de les organitzacions de certificació professional d’enginyers a Europa.

L’Agenzia CERT-ING, organisme italià de certificació de la competència dels enginyers, va exercir com a amfitrió rebent en el Consiglio Nazionale Ingegneri a la SNIPF Société Nationale des Ingénieurs Professionnels de France, l’holandès KIVI, la Ordem dos Engenheiros portuguesa, als alemanys Ingenieurkammer Baden-Württemberg, i a AQPE i AIPE per part d’Espanya.

Després d’una jornada de treball en què es van comparar els sistemes de certificació per competències de cada organització, es va acordar crear una Plataforma Europea de Certificació Professional d’Enginyers per la qual s’han establert les primeres bases. Els acords de mutu reconeixement entre les organitzacions professionals seran bilaterals com els que AQPE ja ha signat amb KIVI, SNIPF i CERT-ING.

Els signants de l’acord d’intencions van ser Francesc Gonzalez per part d’AQPE, Baldomero Segura per AIPE, Gaetano Nastasi per part Itàlia, Jean Francois Magnani per part de França, per Holanda Micaela dos Ramos, Fernando de Almeida per Portugal, i Daniel Sander per part de Ingenieurkammer BW.

La certificació per competències d’AQPE i de les altres entitats signants de l’acord, promouen una cultura de professionals amb habilitats, formació continuada i experiència, garantint un servei de qualitat que genera seguretat i garantia a les empreses i la societat.

Aquesta plataforma europea facilitarà la internacionalització dels enginyers certificats per AQPE/AIPE per exercir la professió a Europa i viceversa, reduint les barreres professionals i equiparant les certificacions professionals a Europa.

Aquest acord està emmarcat en les accions de política internacional encaminades a aconseguir la facilitat i agilitat en la mobilitat dels enginyers.

“Declaració d’intencions:

Ens adherim a la importància de tenir un estàndard de qualitat professional per a enginyers, basat en l’avaluació per competències, desenvolupament professional continu i l’ètica.

Com a principals organitzacions a Europa responsables de la certificació de les competències de l’enginyeria professional, ens comprometem a treballar junts amb l’objectiu de garantir una enginyeria innovadora i de qualitat, així com el desenvolupament dels enginyers i la seva mobilitat a Europa.

Amb aquesta finalitat crearem un organisme europeu comú. ”

El 28 de maig queda ja marcada com una data històrica per a les organitzacions de certificació professional d’enginyers a Europa, que serà de gran utilitat per a enginyers i empreses.

Font: AQPE

Share This Post