Inici » Àgora » Nova edició del webinar Professional Engineer Series, impulsat per l’AQPE

Nova edició del webinar Professional Engineer Series, impulsat per l’AQPE

Nova edició del webinar Professional Engineer Series, impulsat per l’AQPE

El COEAC és patró de l’Agency for Qualification of Professional Engineers (AQPE), que sovint organitza webinars per donar a conèixer la certificació professional de competències en enginyeria sota el nom de Professional Engineer Series, en els quals es compta amb testimonis d’enginyeres i enginyers certificats.

El passat dia 16 de novembre va tenir lloc una nova edició d’aquests webinars, que en aquesta ocasió va comptar amb les ponències de Julia Borrego i Laura Serra.

Toni Molina, Secretari General de l’AQPE, va comentar que el propòsit de l’AQPE és “donar visibilitat a les competències reals dels enginyers. Per aquest motiu, l’AQPE està formada pels principals col·legis d’enginyers d’Espanya, i emetem un segell de Professional Engineer reconegut a tot l’Estat”.

Alfred Causi, moderador de l’esdeveniment, va aprofitar per destacar que “el futur de l’enginyeria estarà centrat a certificar competències professionals, per demostrar quina és la nostra especialitat i què som capaços de fer“.

Tot seguit, va ser el torn de la ponència de Laura Serra, enginyera industrial per la UPC, amb un Màster d’Estructures, i cinc anys d’experiència treballant al Regne Unit. Actualment, exerceix la seva professió en el grup WBD, com Enginyera Sènior d’Estructures.

Tal com Serra va exposar, “quan un Chartered Engineer participa en un projecte amb tu, saps què és una persona amb uns coneixements aprovats per aquest prestigiós tribunal anglès”.

La trobada va finalitzar amb la intervenció de Julia Borrego, llicenciada en Dret, amb un Màster en Gestió de Recursos Humans, i amb més de 10 anys d’experiència a l’empresa LHH com Executive Carrier Transition Contultant, i encarregada de formació, selecció, i Outplacement.

Borrego va parlar de les competències principals a l’hora d’elaborar un bon perfil professional per a un enginyer o enginyera. Entre totes elles, va destacar especialment el compromís social, com l’habilitat per comprometre’s a millorar les condicions de vida de la població, i l’esperit emprenedor.

També va voler exposar el valor de les certificacions com el Professional Engineer, ja que mostren un compromís real amb la professió i amb el creixement personal de l’enginyer, junt amb una ambició especialment valorada per les empreses a l’hora d’escollir al millor candidat.

Font: Web AQPE

Vídeo complet del webinar

Share This Post